Noul Prodrive P25, o replică de 535.000 de euro a legendarului Subaru Impreza 22B STI

de Tiberiu Safta
Marti, 21.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prodrive, compania din spatele succesului mărcii Subaru în WRC, a publicat imagini oficiale cu noul model P25. Acesta este o replică a legendarului Subaru Impreza 22B STI, cea mai râvnită versiune a modelului japonez, iar prețul său este de 535.000 de euro. Doar 25 de exemplare vor fi produse.

Compania britanică Prodrive este cunoscută, în prezent, pentru modelul de teren Hunter și pentru performanțele sale impresionante în cursele de rally-raid. Însă, Prodrive este și compania din spatele succesului mărcii Subaru în Campionatul Mondial de Raliuri. Marca japoneză a concurat ca echipă de uzină între 1990 și 2008 și a câștigat trei titluri la constructori (1995, 1996 și 1997), precum și trei titluri la piloți. Colin McRae (1995), Richard Burns (2001) și Petter Solberg (2003) sunt cei care au cucerit titlul mondial cu Subaru.

Acum, Prodrive aduce un omagiu mărcii japoneze și, în special, a unui model extrem de rar și de râvnit de fanii lui Subaru Impreza. Noul Prodrive P25 este o replică a legendarului Subaru Impreza 22B STI, produs în 1998, în serie limitată. Prodrive P25 chiar împărtășește șasiul cu modelul original, însă caroseria este confecționată aproape integral din compozit de carbon.

Astfel, ușile, aripile, capota și chiar eleronul sunt făcute din acest material.

Asta înseamnă că Prodrive P25 cântărește mai puțin de 1200 de kilograme. Materiale din fibră de carbon se găsesc și la interior, în special la panourile portierelor și la scaunele sport.

În spatele jantelor de 19 inch, care le înlocuiesc pe cele aurii ale originalului 22B, avem discuri de frână îmbunătățite, cu un diametru de 15 inch și cu etriere cu 6 pistoane în față. Inclusiv suspensia a fost modificată, acolo unde avem o suspensie McPherson cu amortizoare reglabile și cu arcuri și bare stabilizatoare noi pentru o dinamică mai bună.

Sub capotă avem un motor Subaru boxer de 2.5 litri, turbo, modificat pentru a dezvolta peste 400 de cai putere. Cu ajutorul unui sistem launch control, dezvoltat special pentru mașinile de concurs, Prodrive P25 atinge 100 de km/h în doar 3.5 secunde. Evident, această performanță este ajutată și de tracțiunea integrală. Nu în ultimul rând, motorul este cuplat la o cutie de viteze secvențială cu 6 trepte, care pot fi schimbate cu padelele din spatele volanului.

Chiar dacă Prodrive nu a oferit imagini cu interiorul, compania spune că acesta este creat în stilul anilor '90 și oferă un simț autentic al acelor vremuri.

Pe lângă fibră de carbon, habitaclul lui P25 conține și materiale din piele și Alcantara, iar în locul unor instrumentare convenționale se află un instrumentar digital. Acesta afișează modurile de conducere selectate și conține și un logger de date. Prodrive P25 este oferit cu patru locuri, însă clienții pot opta pentru scoaterea scaunelor din spate și instalarea unui roll-cage parțial.

Noul Prodrive P25 va fi produs în 25 de exemplare și va costa 535.500 de euro. Mașina va fi prezentată la Festivalul de Viteză de la Goodwood, iar livrările vor începe la finalul anului.

via Prodrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru