Noul sistem multimedia Mercedes-Benz: asistent digital cu inteligență artificială

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a prezentat, cu ocazia CES 2024, noul său sistem multimedia intitulat MB.OS. Printre altele, acesta integrează un asistent digital cu inteligență artificială.

Sistemele multimedia din mașinile noastre devin tot mai inteligente și îți dau ocazia să interacționezi cu ele prin display-uri tot mai mari și tot mai inovatoare. Spre exemplu, Continental tocmai a prezentat un ecran transparent, produs din cristal Swarovski.

Tot la CES 2024, acolo unde germanii și-au prezentat noua creație, Mercedes-Benz a adus noul său sistem multimedia, intitulat simplu MB.OS. Acesta a fost dezvoltat de-a lungul mai multor ani.

Înainte de toate, noul sistemul multimedia al producătorului din Stuttgart vine cu un asistent digital cu inteligență artificială. Pe lângă un limbaj mult mai natural decât actualul asistent Mercedes-Benz, acesta va oferi mult mai multe informații.

Spre exemplu, la comanda "Îmi este foame", noul asistent digital nu numai că îți va recomanda restaurante aflate în apropiere, dar îți va oferi informații despre meniu și, mai mult, îți va afișa câteva recenzii pentru a lua cea mai bună decizie. De asemenea, va putea să rezerve un loc de parcare înainte ca tu să ajungi.

Poate cel mai interesant, noul asistent digital va ține cont și de starea ta atunci când va vorbi cu tine.

De pildă, dacă simte frustrare, răspunsurile sale vor fi mai scurte și mai directe. Dacă simte că ești într-o dispoziție bună, va fi mai comunicativ.

Din oferta noului sistem multimedia MB.OS nu va lipsi navigația 3D, care va oferi informații inclusiv despre mașinile din jur, dar și instrucțiuni în realitate augmentată, în timp real. Pe lângă clădiri, noul sistem va afișa și condițiile meteo.

Aplicațiile Audible și Amazon Music vor fi integrate direct în sistemul multimedia și, spre exemplu, atunci când asculți o melodie compatibilă cu tehnologia Dolby Atmos, sistemul audio va sincroniza automat boxele, lumina ambientală și o serie de elemente mobile din scaune pentru o experiență mult mai imersivă.

Mercedes-Benz a încheiat un parteneriat cu Sony Pictures Entertainment pentru ca cei din mașină să aibă acces la conținut video, iar cu Antstream pentru jocuri.

Noul sistem multimedia MB.OS va debuta pe viitorul Mercedes-Benz CLA. Bazat pe conceptul cu același nume, modelul de serie va fi prezentat pe parcursul acestui an.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Peggy Bundy
    Bud când o să meargă cu mergedesul aista plin de ecrane o sa fie distras de la condus și o să facă Bud bubba buu. Sau Bud Bada buu. Parca seamănă cu mașina ai din familia flinstone
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru