Noul Skoda Kodiaq va fi muza din care se va inspira și viitoarea generație Yeti

de Bogdan Mirică
Luni, 03.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a desenat noul Kodiaq cu gândul de a folosi elementele acestuia de design și pe viitoarele SUV-uri ale brandului.

După introducerea lui Kodiaq, Skoda trebuie să se gândească și la un nou urmaș al lui Yeti, pentru a profita din plin de explozia segmentului 4x4. Prin urmare, apar deja primele informații despre o nouă generație Yeti, care ar trebui să își facă debutul pe piața din Europa abia în 2018.

Într-un interviu acordat pentru Autocar, Joszef Kaban, designerul șef Skoda, a declarat că viitorul Yeti va păstra forma pătrățoasă a actualului model, însă va beneficia de mai multe elemente de design preluate de la Kodiaq.

”Nu este un secret pentru nimeni că am construit Kodiaq cu gândul și la alte modele. Sunt câteva aspecte ale mașinii care ar putea arăta bine în orice segment. Ne-am gândit mereu că noul Kodiaq va deschide oportunități de design și pentru celelalte modele din gamă, mai ales pentru SUV-uri. Deci cu siguranță va influența aspectul viitorului Yeti”, a declarat Kaban.

Transplantul estetic ar urma să includă grila radiatorului, profilul și blocurile optice față și spate.

Sub caroserie se va ascunde platforma MQB a părintelui Volkswagen, care se regăsește deja sub mai multe modele din familia numeroasă a germanilor: de la Audi TT, la Skoda Superb, Volkswagen Passat și Golf. Folosirea acestei platforme va ajuta brandul să folosească motoare diesel și benzină ale Grupului, inclusiv noile agregate cu trei cilindri.

Comentarii (5)

  • "După introducerea lui Kodiaq, Skoda trebuie să se gândească și la un nou urmaș al lui Yeti" - oare acuma se gandesc sau o fi gata in proportie de 99,99%? Adica acum analizeaza cu ce "gume" sa-l incalte in momentul lansarii... :)
    11 0
  • dupa modelul audi, se ia un kodiak, se baga in copiator, se seteaza la 75% si iese alta masina, care se redenumeste yeti.
    8 2
  • Pai viitorul Yeti va fi un Tiguan/Ateca mai saracios, deci cel mai ieftin. Vor spune ca a crescut/a dres/e mai bun etc dar va fi cam aceeasi masina cu mult mai putine optiuni.
    Kodiak va ramane cel mai mare cu un pret mediu, precum este Superb-ul, pt ce ofera.
    3 5
  • Generația viitoare a SUV compact Yeti va fi pe noua platformă MQB, deci va fi un văr al actualului Tiguan și un frate puțin mai mare a lui Ateca. Va avea 4,40 m, va fi construit în aceeași fabrică că Ateca dar va fi superior acestuia ca dotări și opțiuni. Designul va fi influențat de cel de pe recentul KODIAQ , iar oferta Yeti 2 va fi foarte bine poziționată în segmentul SUV compact. Cei ce cunosc planul VAG pe segmentele SUV până în 2020 este foarte bine definită și foarte interesantă.
    5 0
  • Rectificare text inițial...Cei ce cunosc planul VAG pe segmentelor SUV , până în anul 2020, știu că direcția acestuia este foarte bine definită și foarte interesanta - pe clase și nișe.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru