Noul Volkswagen ID.Buzz GTX debutează cu 340 CP și tracțiune integrală

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul conferinței anuale de la Hanovra, Germania, divizia de vehicule comerciale Volkswagen a prezentat noul ID.Buzz GTX. Aceasta oferă 340 de cai putere și vine cu tracțiune integrală în standard.

După ID.4 GTX, ID.5 GTX, ID.3 GTX și ID.7 GTX, a venit momentul ca și modelul cu zero emisii ID.Buzz să primească o versiune de performanță care să poarte emblema GTX. Noul model, denumit ID.Buzz GTX a fost dezvăluit în cadrul conferinței anuale de la Hanovra.

Noul Volkswagen ID.Buzz GTX este echipat cu două motoare electrice care dezvoltă împreună 340 de cai putere. Tracțiunea integrală 4Motion este standard, astfel că atinge 100 de km/h în 6.5 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 160 km/h.

Versiunea cu ampatament standard este echipată cu o baterie de 79 kWh, iar cea cu ampatament lung (+250 mm) integrează o baterie de 86 kWh. Primul acumulator poate fi încărcat rapid cu până la 185 kW, iar cel de-al doilea cu până la 200 kW.

În ambele cazuri, repriza 10-80% durează aproximativ 26 de minute.

2 VARIANTE DE AMPATAMENT

Noul ID.Buzz GTX, cu ampatament scurt, are o capacitate maximă de tractare de 1.800 de kilograme, iar versiunea cu ampatament lung poate tracta maxim 1.600 de kilograme.

Din punct de vedere estetic, noul model poate fi recunoscut după partea frontală specifică modelelor GTX, cu un spoiler nou și o grilă neagră.

Lumini noi de zi sunt integrate în spoilerul față, iar jantele de 20 de inch sunt standard. Clienții mai au la dispoziție două variante de jante, de 21 de inch.

Mai departe, farurile LED Matrix sunt standard. Culoarea exterioară Roșu Cherry este exclusivă pentru acest model și poate fi combinată cu nuanța Argintiu Mono pentru o temă exterioară bicoloră.

La interior regăsim un plafon negru, scaune cu design specific GTX, cusături contrastante roșii, o serie de accente în aceeași culoare, dar și un volan care integrează emblema GTX și cusături roșii.

DISPLAY CENTRAL DE 12.9 INCH

Diagonala display-ului central a crescut la 12.9 inch, iar sistemul multimedia integrează tehnologia ChatGPT. Opțional, clienții pot bifa și un Head-up Display, iar zonele cu touchscreen care controlează temperatura din habitaclu și volumul sistemului audio sunt acum iluminate.

Noul Volkswagen ID.Buzz GTX poate "înghiți" între 1.121 și 2.469 de litri de bagaje. Chiar și atunci când găzduiește 7 pasageri, portbagajul are un volum de încărcare de 306 litri.

Lansarea pe piața din Europa este programată pentru vara acestui an.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Superb dar scump. Si versiunea "normala e scumpa", apai GTX...
    1 0
  • Ce dorințe/nevoi acoperă o cutie cu astfel de performanțe?… vom vedea în vânzări.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru