Noul Volvo EX30 va fi produs și în Europa din 2025

de Tiberiu Safta
Vineri, 27.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat oficial că noul crossover electric EX30 va fi produs și în Europa din 2025. Mai exact, noul model va fi produs în Belgia.

Producția lui Volvo EX30, noul model electric al mărcii suedeze, a început deja în China, la uzina de la Zhangjiakou. Totuși, clienții și fanii mărcii au cerut ca noul model să fie produs și în Europa. La această cerere, Volvo a răspuns afirmativ și a anunțat oficial că noul EX30 urmează să fie produs și pe Bătrânul Continent începând din 2025.

Mai exact, Volvo EX30 va fi produs în Belgia, la uzina de la Gent. La această fabrică sunt produse versiunile electrice ale lui XC40 și C40. Evident, viitoarele exemplare ale lui EX30 produse în Belgia vor fi destinate atât piețelor europene, cât și unor alte piețe internaționale.

Noul Volvo EX30 a fost lansat oficial în vara acestui an. Cel mai mic SUV electric al suedezilor este disponibil în 3 versiuni, cea mai puternică dintre acestea având 428 de cai putere. Mai mult, în funcție de bateria aleasă, Volvo EX30 oferă o autonomie de până la 475 de kilometri. Modelul este disponibil și în România, la un preț de pornire de 38.500 de euro.

via Volvo

Comentarii (2)

  • De-ar avea macar head-up display. E un mare minus. Ce ar mai fi de discutat este plafonul care nu are nici o metoda de a obtura razele soarelui.
    In rest foarte reusita.
    3 1
  • Nici eu nu văd cu ochi buni lipsa ecranului din dreptul șoferului. Nici cu tableta aia nu mă prea împac. Acum pentru vorbitorii nativi de engleză sau de alte limbi pe care știe sistemul Android Automotive, o fi mai simplu, căci toate comenzile se pot da și vocal, dar altfel, trebuie exersat un pic să le reții pe toate și să le pronunți corect tot timpul. Eu folosesc pe XC40 foarte mult comenzile vocale pentru climă, și nu numai, dar la telefon mai dă rateuri când spui ”Call Iordache”, trebuie să spui Iordaș ca să te înțeleagă din prima.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru