Noul Volvo V90 duce mai departe o tradiție care datează din 1929: break-ul va îmbrăca uniforma poliției suedeze

de Bogdan Mirică
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proaspăt lansatul break suedez Volvo S90 va îmbrăca uniforma forțelor de poliție începând cu 2017. Se continuă astfel o tradiție care datează încă din anul 1929.

Unul dintre cei mai bătrâni producători auto de pe continentul european are și o tradiție îndelungată când vine vorba de îmbrăcarea uniformei de poliție.

Volvo a furnizat mașini pentru organele legii încă din 1929, o perioadă în care multe branduri auto nici nu se născuseră. De-a lungul anilor, modele precum Amazon sau 144, V70 sau XC70 (în epoca recentă) au fost oferite poliției din țara natală și din alte state europene.

Suedia este din nou prima țară europeană care se grăbește să înregimenteze un alt model Volvo în efectivele forțelor sale de poliție. Este vorba despre noul Volvo V90, varianta break a modelului de segment E, gândit pentru a se bate cu BMW Seria 5 Touring sau Audi A6 Avant.

Îmbrăcat în noua uniformă a poliției suedeze, noul Volvo V90 a primit și o serie de modificări înainte de a intra în slujba legii: un șasiu ușor rigidizat, frâne noi, precum și un set complet de echipamente de comunicație. Montarea acestor modificări durează aproximativ o săptămână și este executată direct în uzina Volvo din Torslanda.

Înainte de a fi comandat de poliția suedeză, Volvo V90 a fost supus unor teste riguroase.

Acestea au presupus frânare de urgență, urmărire la viteză mare, un traseu cu obstacole, evitarea unui obstacol cu sau fără frânare. În cadrul acestor probe, Volvo V90 a reușit să obțină 9.2 puncte din 10, cel mai mare rating obținut de o mașină în cadrul unor asemenea teste.

Bineînțeles, dincolo de toate acestea, nu trebuie să uităm că Volvo este o marcă suedeză și, în mod cert, acest lucru a avut o importanță majoră.

Primele exemplare Volvo V90 vor ajunge în efectivele poliției suedeze abia la începutul lui 2017. Mai mult, Volvo ne promite că alte unități de poliție din Europa vor comanda flote de V90 pentru patrulare și intervenție.

Comentarii (3)

  • Asa sa mearga si romanii cu Volvo.
    6 1
  • BINE CA NU AU CUMPARAT SI LA NOI ASA CA NE COSTA IN JUR DE 300.000 EURO BUCATA AVAND IN VEDERE CA LOGANURILE AU COSTAT CAM 70.000 EURO BUCATA.
    6 3
  • E clar, V90 va fi cea mai rezistenta masina de la Volvo. Dupa 2-3 ani de forja in politie, vor rafina toate sistemele masini, ca sa nu mai cedeze nimic in garantie, cea ce inseamna ca la utilizatorul "normal" va rezista triplu.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru