Noul Volvo XC40, dezvăluit prematur într-un clip oficial: cel mai mic SUV al suedezilor păstrează designul lui XC90 și XC60

de Daniel Popescu
Vineri, 15.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a publicat "accidental" un clip video cu noul XC40, care va fi prezentat oficial în 21 septembrie. Imaginile scăpate pe internet arată că cel mai nou SUV Volvo va împrumuta designul lui XC90 și XC60.

În ultimele două luni, Volvo a derulat o amplă campanie de promovare pentru XC40, care va deveni cel mai mic SUV din gama suedezilor.

Constructorul a publicat în această săptămână un nou teaser video pentru acest model, însă filiala din Ungaria a postat aparent accidental o versiune extinsă a acestuia, care dezvăluie o mare parte dintre secretele SUV-ului.

Imaginile arată că Volvo XC40 va fi foarte asemănător din punct de vedere stilistic cu conceptul Volvo 40.1 prezentat anul trecut, una dintre principalele diferențe fiind utilizarea unor mânere tradiționale pentru deschiderea portierelor. Astfel, nu lipsesc farurile cu semnătură LED sub forma literei T sau blocurile optice cu dispunere verticală și același profil cu linii drepte.

Nici măcar la interior nu avem parte de surprize majore, întrucât XC40 va prelua filosofia de design prezentă pe "frații" săi mai mari, XC60 și XC90, inclusiv prin implementarea unui ecran touch de mari dimensiuni.

Potrivit unor informații dezvăluite anterior de Volvo, noul XC40 va fi primul model dezvoltat pe platforma modulară CMA, care, deși este mai mică decât SPA, adică cea folosită pentru modelele XC90, V90 și S90, va avea componente comune, printre care sistemul multimedia, sistemele de siguranță și cele de ventilație și aer condiționat.

Gama de motorizări va include și o versiune plugin hybrid alcătuită dintr-un motor pe benzină cu trei cilindri de 1.5 litri asistat de un propulsor electric.

În plus, noul XC40 va integra sistemul semi-autonom Pilot Assist, cea mai recentă generație a tehnologiei City Safety, pachetul Cross Traffic Alert cu frânare automată și sistemul Run-off Road Protection and Mitigation.

Volvo XC40 va fi dezvăluit oficial în 21 septembrie.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • cred ca incep sa devin un adept al SUV-urilor. Dar daca e sa imi iau un XC-40 am sa zic ca e doar un ...crossover.
    2 4
  • Arogantul
    asta nu este un video SCAPAT, e cat se poate de clar ca este inca un teaser in care se arata inca cateva detalii , este evident din faptul ca la final apare data lansarii, daca era scapat ar fi fost vizibila TOATA masina
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru