Noul Zagato AGTZ Twin Tail, model bazat pe Alpine A110: preț de 650.000 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 22.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Zagato a lansat oficial noul său model AGTZ Twin Tail. Acesta este un model de performanță bazat pe Alpine A110 și primește o parte din spate detașabilă.

Celebrul carosier italian Zagato a prezentat un nou model de performanță, care dispune de un element unic. Noul model se numește AGTZ Twin Tail, iar numele său face referire la partea din spate a mașinii, care este detașabilă. Astfel, mașina poate fi configurată pentru uz normal sau pentru viteză maximă și un coeficient aero mai mic cu ajutorul părții din spate.

Noul model este bazat pe Alpine A110, iar asta se vede în special în proporțiile sale. Zagato nu a dezvăluit detalii despre motorul noului AGTZ Twin Tail, însă este foarte probabil ca acesta să fie identic cu cel văzut la modelul pe care se bazează. În cazul versiunii obișnuite a lui Alpine A110, aceasta are un motor cu 4 cilindri turbo, de 1.8 litri, care dezvoltă 252 de cai putere. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte.

Noul Zagato AGTZ Twin Tail va fi produs în doar 19 exemplare, iar prețul fiecăruia va pleca de la 650.000 de euro. Modelul va fi prezentat public în luna mai, în cadrul Concursului de Eleganță de la Vila d’Este.

via Zagato

Comentarii (2)

  • Ca va bien
    Imi aduce aminte de Matra - Pescarolo din anii '60
    3 1
  • Bixente
    E leit Alpine A 220. (1969)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru