Noutăţi de la Alfa Romeo: succesorul lui 159 vine în 2015 cu motoare şi tehnologii noi

de Mircea Meșter
Miercuri, 17.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi nu cunoaştem numele maşinii care-i urmează lui 159 în gama Alfa Romeo, acesta este unul dintre cele mai aşteptate modele ale industriei auto în 2015. Miza e imensă: startul salvării mărcii italiene.

Anul 2015 va fi unul foarte important pentru mult-aşteptata relansare a mărcii Alfa Romeo. Brandul italian cu rădăcini sportive şi pretenţii premium va reveni în atenţia clienţilor şi a lumii auto prin lansarea succesorului modelului 159, care îşi aşteaptă un urmaş încă din 2011, anul ieşirii definitive din producţie. Pe lângă prezentarea propriu-zisă a acestui model, Alfa Romeo va încerca să supraliciteze în lupta cu rivalii săi germani dezvoltând o serie de motoare de performanţă diesel şi pe benzină care vor avea rolul de a echipa întreaga gamă actuală şi mai ales viitoare a brandului.

Numele nu va fi Giulia

Noul rival al lui Seria 3, A4 şi C-Klasse va fi prezentat de Alfa în luna iunie a anului 2015, însă apariţia sa în showorom-uri va avea loc abia la şase luni după acest moment, din raţiuni logistice. Nu se cunosc foarte multe informaţii despre noul model, însă ştim că numele Giulia, pe care presa auto italiană l-a avansat în ultimii ani, nu va fi cel cu care va fi botezat noul Alfa. De asemenea, aflăm că modelul va creşte însă în dimensiuni, urmând să fie aşezat undeva între Seria 3 şi Seria 5. 

Lansarea noului reprezentat Alfa în segmentul mediu sedan este parte a unui program impulsionat de o investiţie de 5 miliarde de euro prin care Alfa Romeo îşi doreşte să revină în prim-planul industriei.

Acest plan implică atât lansarea unor modele care să completeze oferta modestă din acest moment - MiTo şi Giulietta sunt singurele modele vândute de Alfa şi sunt deja îmbătrânite, cât şi prezentarea unor noi motorizări, unele dezvoltate de la zero, altele derivate din motoare deja existente.

2.2 diesel, 2.0 benzină turbo şi V6 benzină de 480 CP

Urmareste Automarket
Primele motoare care vor vedea lumina zilei vor fi o benzină turbo de de 2.0 litri care va fi disponibil într-o plajă de puteri care variază între 180 şi 330 CP şi care va putea fi cuplată la manuale sau automate pe modele cu tracţiune spate sau integrală şi un turbodiesel de 2.2 litri cu patru cilindri care va avea şi el mai multe versiuni de putere cuprinse între 135 şi 210 CP. Mai târziu, modelul Alfa Romeo va beneficia de aportul unui motor V6 pe benzină de 2.9 litri derivat direct din unitatea V6 de 3.0 litri pe care Ferrari o produce pentru Maserati pentru modelul Ghibli.
Acest motor va putea urca, spun cei de la Automotive News, până la 480 de cai putere.

Separat de Proiectul 952, aşa cum este numit intern viitorul rival al trioului german de clasă medie, Alfa Romeo va dezvolta un diesel V6 care va putea ajunge la peste 300 de cai putere. Acesta este şi el derivat din unitatea prezentă pe modelele Jeep şi Maserati şi urmează să echipeze viitoarele modele Alfa Romeo, între care se numără un SUV compact de dimensiunea lui BMW X3 şi probabil un sedan mai mare care va avea rolul de a se lupta de la egal la egal cu BMW Seria 5 sau Seria 7.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (10)

  • În sfârșit vad si eu o perioadă clară de lansare, că de câțiva ani tot intr-o relansare o țineau. Sper că va merita întârzierea.
    10 2
  • Perioada clara , respectiv termenul de 24.06.2015 , a fost confirmat si implicit comunicat inca din luna septembrie ...nu mai este o noutate.
    4 2
  • Cand se lanseaza noua Alfa Romeo cu tractiune spate, ma imbat.
    8 3
  • Ztele, de prin 2012 până acum câteva luni au fost mai multe perioade "clare".
    5 3
  • Corect , Dane ! Doar ca de cateva luni s-a comunicat data lansarii oficiale + ca in acest an au aparut si testele pe sosea , gama de modele/motorizari pentru intregul brand se cunoaste din luna mai , acum apar informatii cat de cat mai complete despre motoare noi ,etc ...in concluzie, numai de bine !
    Un semn de intrebare insa la motorul(NOU) pe benzina de 2.0 ( cel despre vorbesc sursele Autonews) : de ce sa scoata acest motor cand il au pe cel de 1750 cmc de pe Giulietta si 4 c ( + Delta ) , cu puteri intre 200 si 240 cp ( motor care poate fi atat downgradat cat si upgradat ), pe de o parte si il mai au si pe cel de 3 litri V6 de la Maserati , cu puteri cuprinse intre 330 si 410 cp ( si acesta banuiesc se poate duce atat in sus , cat si in jos ca putere) ...deci , teoretic , au deja 2 motoare ( 4/6 cilindri ) care pot acoperi o plaja de putere intre 180 si 450 cp . Personal, nu inteleg de ce ar scoate un motor nou . Oricum , asteptam informatiile oficiale de anul viitor si pana atunci un interviu cu CEE Harald Wester , acordat recent unei publicatii auto din UK, interviu in care apar informatii noi si mai apropiate de realitate referitoare la viitoare gama AR.
    7 2
  • schumi
    Se pare ca la NAIAS 2015 (salonul auto nordamerican) vom avea o mica surpriza din partea echipei care se ocupa de dezvoltarea noilor modele Alfa.
    5 0
  • schumi
    Ca veni vorba de echipa de dezvoltare. Cica acestia si-au pus pe Alfele lor urmatoarea emblema:
    http://postimg.org/image/k175n3m5f/

    :-)
    3 0
  • O sa fie ceva frumos daca va semana cu 159 si nu cu Giulietta.
    Motorizari tari, tractiune spate/integrala.

    Pacat de dieselu ala ca trece de 2.000cmc3. Nu putea fi 1.9 sau 2.0 M-jet cum era pana in prezent :( ?
    Dar deja toti arunca ,,cai" intr-o veselie in motoare.
    7 3
  • @ ztele
    Noul model Alfa Romeo va fi prezentat doar static pe data de 24.06.2015 . La vanzare ( potrivit presei italiene ) va fi disponibil din 2016 ( nu se precizeaza in ce perioada a anului ) . Lucru absolut normal tinand cont ca inca nu au aparut imagini cu noul model Alfa Romeo efectuand teste in caroseria finala ( daca Alfa Romeo ar fi facut teste cu versiunea finala, 100 % cineva din presa auto din Italia ar fi surprins imagini cu acest model ) . Pana acum au fost surprinse imagini cu " test mules " Alfa Romeo constand din caroserii de Maserati Ghibli modificate . Ca fapt divers, modele ce vor debuta in 2015 sau 2016 efectueaza de mult teste in caroseriile finale, ex. Mercedes E-Klasse ( se asteapta sa debuteze in 2016 ), BMW Seria 7 ( debut in 2015 ) dar si BMW Seria 5 ( debut in 2016 ) .
    6 1
  • Testele respective( cu caroserie de Ghibli ) au aparut inca din vara , nu tebuie sa-mi povestesti , stie toata lumea ...si nu discutam de vanzari , ci de lansarea oficiala .
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru