Noutăți pentru Citroen C5 Aircross și C5 X: motorizare hibridă de 180 CP și autonomie extinsă

de Tiberiu Safta
Vineri, 04.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a introdus o motorizare nouă pentru modelul C5 Aircross, un propulsor plug-in hybrid de 180 de cai putere. Totodată, atât acest model cât și C5 X primesc baterii noi, de unde rezultă o autonomie mai mare în modul electric.

Citroen C5 Aircross este disponibil cu un nou motor electrificat. Noul propulsor hibrid cu încărcare la priză îmbină un motor termic pe benzină de 1.6 litri și 150 de cai putere cu un motor electric de 81 de kW. În total, noul propulsor dezvoltă 180 de cai putere și 360 Nm. Cu acest motor, C5 Aircross atinge o viteză maximă de 135 de km/h.

Cel mai nou motor al lui C5 Aircross va înlocui actuala unitate pe benzină PureTech 180. Mai mult, noul propulsor este alimentat cu un acumulator de 12.4 kWh, dintre care 11.3 kWh sunt utilizabili. Acumulatorul conține 84 de celule de 41 Ah fiecare, ceea ce înseamnă o autonomie de până la 58 de kilometri în modul de rulare electric. Bateria va putea fi încărcată în circa o oră și 45 de minute la un încărcător de 7.4 kWh.

AUTONOMIE MAI MARE PENTRU MOTORUL DE 225 CP

Pe lângă noul propulsor, Citroen C5 Aircross primește îmbunătățiri pentru versiunea cu motorul hibrid de 225 de cai putere. Aceasta este echipată acum cu o baterie mai mare, de 14.2 kWh, față de 13.2 kWh.

Numărul celulelor a rămas același, mai exact, 96. Însă puterea fiecăruia a crescut de la 38 Ah la 41 Ah. De aici rezultă o autonomie mai mare, până la 64 de kilometri în modul electric, față de 55 de kilometri cum era până acum.

Această actualizare este disponibilă și la Citroen C5 X, care primește și acesta un acumulator îmbunătățit pentru motorizarea de 225 de cai putere. La acest model, capacitatea acumulatorului este neschimbată, fiind de 12.4 kWh. Însă, modul în care energia din baterie este menajată a fost schimbat, astfel încât autonomia acestei motorizări a crescut de la 55 de kilometri la 63 de kilometri în modul electric.

La ambele modele, bateria propulsorului de 225 de cai putere va putea fi încărcată în mai puțin de două ore la un încărcător de 7.4 kW.

Noul Citroen C5 Aircross cu motorizarea hibridă nouă este deja disponibil. Prețul de pornire pentru noul model este de 43.650 de euro.

via Citroen

Comentarii (2)

  • "Cu acest motor, C5 Aircross atinge o viteză maximă de 135 de km/h."

    Cum adică? Doar 135 de km/h?
    Și așa aveți o descriere destul de alambicată în începutul articolului, iar asta cu viteza maximă mă bagă în ceață de tot. Asta-i tot ce poate doar pe ectric, sau cum?
    6 0
  • Zilele trecute m-a pasat un c5x la un semafor destul de roșu care ducea către un alt semafor cam la fel de roșu.
    Astea au fost șocurile secundare, prima impresie a fost că șoferul navighează.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru