Noutăți pentru Toyota Highlander: motor nou, de 2.4 litri, și sistem multimedia actualizat

de Tiberiu Safta
Marti, 05.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a pregătit o serie de noutăți pentru SUV-ul Highlander. Cea mai importantă noutate este motorul nou de 2.4 litri, care înlocuiește vechea unitate V6 de 3.5 litri, disponibilă doar în Europa de Est. Alte noutăți includ un sistem multimedia nou și culori noi pentru exterior și interior.

Constructorul japonez a adus o serie de noutăți importante pentru SUV-ul de teren, Highlander. Dintre aceste actualizări, cea mai importantă noutate este motorul de 2.4 litri. Acesta va fi disponibil doar pentru clienții din Europa de Est și înlocuiește vechiul motor V6 de 3.5 litri. Noul motor cu patru cilindri, turbo, dezvoltă 269 de cai putere, cu 16 cai putere mai puțini față de vechiul motor V6.

Pe piața din Europa de Vest, Highlander este, în continuare, echipat cu un propulsor hibrid de 2.5 litri, care dezvoltă 248 de cai putere.

O altă noutate importantă este noul sistem multimedia Toyota Smart Connect, disponibil și în versiunea Smart Connect+. Astfel, avem un ecran central de 12.3 inch și conține funcții noi, precum navigație pe bază cloud. Asta înseamnă că nu este necesar ca un smartphone să fie conectat la mașină pentru a oferi navigație.

Echipările superioare beneficiază de sistemul multimedia Toyota Smart Connect+, care adaugă navigație încorporată, care funcționează chiar în lipsa unei conexiuni la internet.

De asemenea, sistemul de navigație poate oferi informații despre locațiile camerelor radar și dispune și de un sistem de recunoaștere a semnelor de circulație și oferă, inclusiv, navigație 3D.

Noul sistem este compatibil cu Apple CarPlay cu conexiune wireless și cu Android Auto prin cablu. De asemenea, toate echipările lui Highlander sunt dotate cu un sistem de încărcare wireless pentru smartphone.

Instrumentarul digital de 12.3 inch a primit o grafică nouă, care afișează mai clar informațiile esențiale în timpul rulării. Grafica poate fi personalizată cu 4 teme diferite: Casual, Smart, Tough și Sport.

Alte noutăți includ o culoare verde metalică nouă, numită Cypress Green, jante noi de 20 de inch vopsite în negru și două nuanțe noi pentru tapițeria scaunelor: bej și ocru.

Comenzile pentru noul Toyota Highlander au fost, deja, deschise. Livrările primelor exemplare vor începe în ultimul trimestru al anului curent.

via Toyota

Comentarii (3)

  • Doar pentru Europa de Est pentru că în Vest nu îi mai interesează pe nimeni full termice

    Cine vrea termică în Vest îşi ia o SH şi gata
    3 12
  • Anonim
    Au iesit si astia din epoca de piatra la sisteme multimedia ?
    7 1
  • @mike - statisticile contrazic spusele tale. Dacia vinde de rupe, are crestere de vanzari perioada asta. Vine criza. Nimeni nu mai vrea scump.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru