Noutăți pentru Volkswagen Crafter: instrumentar digital și ChatGPT în standard

de Tiberiu Safta
Joi, 21.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit câteva noutăți importante pentru Crafter. Acestea constau într-un instrumentar digital care înlocuiește vechiul afișaj analog, precum și în noul asistent bazat pe ChatGPT.

Actuala generație Volkswagen Crafter a fost lansată în 2017, iar acum, modelul utilitar al mărcii germane primește o serie de actualizări importante. Noutățile aduse de constructorul de la Wolfsburg sunt limitate doar pentru interiorul lui Crafter. Astfel, la exterior, modelul utilitar este neschimbat.

Cea mai mare noutate este reprezentată de un instrumentar digital, care este acum disponibil în standard. De asemenea, Crafter primește acum în standard un ecran central cu diagonală de 10.3 inch pentru sistemul multimedia. Opțional, este disponibil și un ecran mai mare, de 12.9 inch. Noua versiune a sistemului MIB Infotainment primește și o grafică nouă.

Cealaltă noutate importantă este un nou asistent vocal bazat pe ChatGPT. Acest asistent bazat pe inteligența artificială este integrat în sistemul multimedia. De asemenea, Crafter primește și un volan nou, care păstrează butoanele fizice.

Alte noutăți aduse de Volkswagen pentru modelul utilitar sunt: un selector de viteză nou pentru versiunile cu cutie automată, aeratoare noi, mai multe spații de depozitare și un loc nou pentru frâna de mână electronică.

Indiferent de echiparea aleasă, Volkswagen Crafter primește acum o serie de sisteme de asistență avansată în standard, cum ar fi: Front Assist (include frânare de urgență autonomă și monitorizare a pietonilor și bicicliștilor), Lane Assist, Dynamic Road Sign Display, un limitator de viteză și Park Distance Control cu senzori acustici.

Alte sisteme, precum Travel Assist, vor fi disponibile mai târziu ca opționale.

Pre-vânzările noului Volkswagen Crafter actualizat vor începe din luna aprilie.

via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru