Nu-l criticați pe Elon Musk! Un client Tesla s-a trezit cu comanda anulată după ce a criticat evenimentul de lansare a SUV-ului Model X

de Mircea Meşter
Miercuri, 03.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Critica nu-i priește lui Elon Musk: după ce un client care a depus avansul de 5000 de dolari pentru Model X a criticat pe bună dreptate evenimentul de lansare a SUV-ului electric, Musk a anulat personal comanda acestuia.

Deși Elon Musk este privit de mulți ca un "Steve Jobs modern", omul de afaceri originar din Africa de Sud reușește uneori să-și pună în cap o întreagă industrie prin modul atipic de comportament pe care obișnuiește să-l exercite în realația cu angajații, cu partenerii sau cu reprezentanții media. Ei bine, ultimul astfel de episod i-a pus întreaga presă de peste Ocean: Elon Musk a anulat precomanda pentru SUV-ul Model X depusă de un client din cauză că acesta a scris un articol în care-l critică pe Musk pentru organizarea evenimentului de lansare a celui de-al doilea model electric din gama actuală Tesla Motors.

Articolul semnat de Stewart Alsop, un om de afeceri din California, a fost publicat de platforma Medium la sfârșitul lunii septembrie, imediat după ce Tesla a organizat evenimentul de lansare a lui Model X. Intitulat "Dragă @ElonMusk, ar trebui să-ți fie rușine de tine însuți", articolul publicat de Alsop trece în revistă minusurile majore pe care le-a experimentat în cadrul acestui eveniment.

Lista cu probleme

Între neajunsurile notate de clientul Tesla se numărau faptul că prezentarea a început cu aproape două ore mai târziu decât momentul anunțat inițial fără ca Elon Musk să-și ceară scuze în fața clienților care depuseseră un avans de 5000 de dolari pentru mașină, că prezentarea în sine a fost una plină de slideshow-uri demne de un amator, nu de o companie precum Tesla Motors, că s-a pus prea mult accent pe prezentarea zonei de siguranță a unui model care costă 130.000 de dolari și mai ales că mulți clienți cu avans deja depus nu au avut ocazia să testeze mașina, deși invitația le promitea că sesiunea de teste va avea loc.

Elon Musk nu a stat prea mult pe gânduri și, considerându-se afectat de articol, a anulat personal precomanda omului de afeceri californian și i-a înapoiat banii de avans.

Mai mult, Musk l-a sunat pe Stewart Alsop și l-a acuzat verbal că a scris articolul cu scopul de a-l ataca personal. Evident, Elsop a revenit cu un nou articol - titrat "Interzis de Tesla!" - în care se declară dezamăgit de reacția lui Musk.

Reacția lui Elon Musk pe contul personal de Twitter? "Trebuie să fi fost o zi fără știri dacă refuzul nostru de a servi un client foarte obraznic este privit cu atât de multă atenție".

Comentarii (6)

  • AndreiRN
    Reactie Naturala sau nu?
    Pt mine asta e important.
    4 3
  • Ce atitudine de comunist! Omul si-a spus oful pe buna dreptate. Masina nu are nici o vina ca organizarea a fost proasta. Na, ca acum si eu am interzis la Tesla. :)) Dar asa este când ti se urca la cap.
    27 6
  • "prezentarea a fost una plină de slideshow-uri demne de un amator"

    E o companie tanara ce face inca multe lucruri amatoresti.
    Mai are de invatat.
    8 11
  • Excelenta scrisoarea lui Stewart. Omu cere niste lucruri banale si de bun simt, fara sa ia peste picior, fara sa fie hater. Intr-adevar, sunt dezamagit de Elon si cum a tratat evenimentul... presupunand ca intr-adevar a intarziat 2 ore, nu era mancare in timpul pauzelor si oamenii au stat ore in sir, ca sa vada nimic.
    Eu reactionam mult mai urat si scriam ceva de genul "cum isi bate Tesla joc de tine, pe banii tai". Asa ceva nu se face. Nu. Deloc.
    22 1
  • Musk cam are un ego destul de umflat. Sincer mi-ar placea sa stiu cat a realizat el (genul de firma inceputa in garaj - pe cliseul american) si cat a fost sprijinit de alti baieti destepti sau chiar de guvern.

    Facebook-ul de exemplu e cu un mare semn de intrebare, daca e intr-adevar realizat de Marcu Zaharelovici sau el e doar omul din fata, proiectul fiind de fapt realizat de agentii guvernamentale americane.
    4 4
  • @Andy

    sa nu cadem in derizoriu....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru