O decapotabilă promisă pentru iarnă: Fiat 124 Spider ajunge în România abia în decembrie

de Bogdan Mirică
Marti, 07.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat că noul 124 Spider, roadsterul dezvoltat împreună cu cei de la Mazda, va ajunge pe piața din România abia în decembrie. Comenzile vor fi deschise însă din toamnă.

Fiat promite să readucă acel sentiment de libertate și de plăcere la volan odată cu lansarea noului 124 Spider, primul roadster pur după o perioadă foarte lungă de timp. Rezultat în urma colaborării cu Mazda și frate bun cu MX-5, noul Fiat 124 Spider promite să fure din clienții roadsterului nipon.

Pe piața din România, debutul este așteptat la finalul acestui an. Mai exact, lista de prețuri va fi comunicată în toamnă, cel mai probabil după luna septembrie, urmând ca primele exemplare să vadă showroom-urile noastre abia în decembrie.

Proiectat la Centro Stile Torino, noul 124 Spider împrumută indicii ale originalului din 1966, considerat unul dintre cele mai frumoase modele Fiat din toate timpurile. Paleta de culori europeană va include nuanțele Rosso Passione, Bianco Gelato, Nero Vesuvio, Grigio Argento, Grigio Moda, Bronzo magnetico, Azzurro Italia și tri-strat Bianco Ghiaccio.

Esential 140 de cai putere oferă noul Fiat 124 Spider.
170 de cai putere va livra versiunea mai puternică, Abarth 124 Spider.
40.000 de euro este prețul estimativ al viitorului Abarth 124 Spider.
Printre cele mai importante dotări ale viitorului model, italienii anunță faruri adaptive și cameră video pentru marșarier, dar și un pachet de infotainment consistent, cu touchscreen de 7 inch, conectivitate Bluetooth, sistem Keyless Enter’n Go și sistem audio premium Bose cu nouă difuzoare.

Cu o masă totală de numai 1050 de kilograme, Fiat 124 Spider se folosește de un motor pe benzină de 1.4 litri, care dezvoltă 140 de cai putere și 240 Nm, suficient pentru a ajunge la 100 de km/h în 7.5 secunde și pentru a atinge o viteză maximă de 215 km/h.

Pentru cei care se așteaptă la ceva mai multă putere sub capotă, italienii aruncă în joc versiunea Abarth 124 Spider, echipată cu același motor de 1.4 litri, dar gata să livreze 170 de cai și 250 Nm. Masa totală rămâne în continuare mică (doar 1060 de kilograme), iar accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în 6.8 secunde. Viteza maximă este de 230 km/h.

Cei care visează deja la un Abarth 124 Spider pe străzile din România trebuie să mai aștepte. Acesta nu va sosi chiar în același timp cu 124 Spider, deci ne putem duce cu gândul la începutul lui 2017. Din fericire, asta înseamnă că veți avea destul timp la dispoziție pentru a strânge cei aproape 40.000 de euro, prețul aproximat pentru piața autohtonă.

Comentarii (11)

  • albastru
    La 40 000 de euroi poti alege un audi a 4 cabrio sau a3
    3 11
  • Ford Mustang Convertible (317 CP, fix 40K euro) imi pare un termen de comparatie mult mai bun - clar ca-n scopul evidentierii pretului hiper-umflat al 124-ului Abarth.

    Si italianul va avea insa destui cumparatori, fiti fara griji, in ciuda puterii aparent derizorii. Nu trebuie uitata insa masa lui proprie redusa, dar nici faptul ca exclusivitatea are intotdeauna pretul ei...
    13 3
  • @Kirotractor

    Mie mi se pare mai potrivita comparatia cu o Toyota GT 86 care e si mai puternica si mai ieftina cu aproximativ 50%! Astia au inebunit de tot!
    3 3
  • @albastru

    Poti alege multe. Chiar si in tractor John Dear de generatie noua!
    2 2
  • tractor
    Compari Mustang Convertible ( un sedan coupe, decapotabil , cu 4 locuri , de aproape 4.80m si 1700 kg) cu un ROADSTER veritabil - MX5/124 ( 2 locuri, 4 m, 1000 kg ,etc ) ????!
    Nu exista nici un termen de comparatie intre cele doua ( exceptand, bineinteles, acoperisul ..sau lipsa lui ).
    5 10
  • @tractor: Hai ca ma facusi sa iau 2-3 kile din cauza rasului - fiindca notiunea / categoria / segmentul sau cum vrei tu sa-i zici "sedan coupe decapotabil" e o strutzo-camila inexistenta.

    Comparam deci un cabriolet cu altul si basta - iar nr. de locuri al Mustangului e un alt avantaj de fapt vs. Fiat 124.
    OK insa, daca tii neaparat putem compara 124 Abarth (170 CP, 40k euro) cu MX-5ul de 2. l si 160 CP (26k euro).
    ...14.000 euro-n plus pentru 10 CP ?! Perfect - da' nu pentru mine...
    9 3
  • tractor
    Esti de plansul...curcilor:)))))
    Auzi la el...compara un cabriolet cu altul si gata :))))
    Pai hai sa comparam atunci un Fiat 500C cu un Boxster sau chiar cu 911 Cabriolet ..ce spui , e ok , ca doar ambele sunt cabriolet:))))
    Pentru cultura ta, Mustang nu este un ROADSTER , deci nu ai cum sa il compari cu MX5.

    Si nu , nu compari Abarth 124 Spider cu MX5 ...compari Fiat 124 Spider cu MX si... ce crezi, costa cat Mazda!
    3 10
  • Arata intr-un mare fel. Personal cred ca mult mai agresiv decat varianta Mazda. Insa si difereta de bani e mare.

    In final fiecare isi ia ce vrea. Gusturile si finantele difera.
    5 2
  • @tractor: Pornit mai esti, nene... si doar pe mine vaz, Magdalino - fiindca vaz ca nu te deranjeaza alte comparatii cabrio-coupe.

    Pseudo-logica ta ma distreaza insa-n continuare la culme... din simplul motiv ca 500 C (care nici nu-i cabriolet propriu-zis, da' hai sa uitam asta) si 911 Cabrio NU au DELOC acelasi pret, ca-n cazul comparatiei mele - repet, intre doua decapotabile si basta, dintre care una (Mustangul) ar trebui sa fie muuuult mai scumpa.
    Si nu-i..
    9 2
  • @Kirotractor, lasa-l in boala lui. Asta n-a vazut un Mustang decat din poze, si asta in timp ce in mana stanga tinea manualul de mazda si-si predica singur.

    Or fi avand acelasi pret, dar un Mustang e la ani lumina de mazda sau Fiat=ul asta. Nu mai vorbim de practicalitate, fun si prestanta.

    Intr-adevar, un coupe isi are farmecul lui, incontestabil. Poate mazda isi are fanii ei, dar eu cu siguranta nu sunt unul din ei. Stigma de masina sport a saracului e mizilic. Pur si simplu in ziua de azi ai mult mai multe oferte si trebuie sa fii chiar ghinionist sa te impiedici si sa ramai la mazda. Daca te intereseaza domeniul o sa gasesti alte variante mult mai bune ca si pret / calitate / fiabilitate. Indiferent de continent.
    6 3
  • tractor
    Fetitele...ce se apara una pe alta:))))) ..din pacate, amandoua dau in gropi :)))))))
    2 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru