O mașină specială: singurul Porsche 911 care venea cu blindaj din fabrică

de Florin Ardeleanu
Miercuri, 27.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a construit în anii '90 un 911 blindat. Unicul exemplar este expus în prezent la muzeul constructorului din Stuttgart.

Porsche a lansat generația 996 a celebrului model 911 la finalul anilor '90, punând astfel capăt erei motoarelor răcite cu aer. Acesta este, de altfel, și unul dintre motivele pentru care acest model este cel mai puțin apreciat de fanii mărcii.

Însă, nu multă lume știe că muzeul Porsche din Stuttgart găzduiește un 911 996 special. Este vorba despre unicul exemplar 911 blindat, construit de companie.

Mașina este finisată într-o nuanță exterioară nu foarte discretă, Dragonfly Turquoise Metallic, și a fost trimisă la ranforsare direct de pe linia de asamblare.

Pe lista cu echipamente care o fac rezistentă la gloanțele unui pistol de calibru 9 mm se numără geamurile cu o grosime de 20 de milimetri și panourile de caroserie confecționate dintr-un material compozit. Acesta are o greutate similară cu oțelul, dar este de 15 ori mai rezistent.

La interior, pasagerii au la dispoziție toate dotările de lux ale unui 911 996. Printre ele, un sistem audio de înaltă calitate, scaune ajustabile electric sau Cruise Control.

Trapa este singura care lipsește, bineînțeles, din motive de siguranță.

Un alt indiciu că ai de-a face cu un 911 special este masa proprie de 2.722 de kilograme. Pentru a pune în mișcare acest surplus de greutate, Porsche nu a operat nici o modificare la nivelul motorului. Este vorba despre aceeași unitate standard de 3.4 litri, care dezvolta pe atunci 300 de cai putere si un cuplu de 350 Nm.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Ce frumoase erau mașinile în anii 90...
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru