O nouă opțiune de mobilitate pregătită în România: Taxify va lansa un serviciu de închiriere de trotinete electrice

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxify a anunțat că va lansa și în România un serviciu de închiriere de trotinete electrice, similar cu cel disponibil la Paris.

Taxify este unul dintre principalii operatori de ride-sharing din România, care a sosit pe piață la scurt timp după lansarea celor de la Uber, iar compania estoniană a anunțat în această săptămână o serie de planuri pentru piața locală.

Astfel, Taxify va lansa și în România serviciul de închiriere de trotinete electrice disponibil deja pe piața din Paris, însă data nu a fost încă stabilită.

"În mod cert vom introduce şi în România serviciul de închiriere a trotinetelor. Nu pot să dau un termen, dar la un moment dat, în mod cert vom avea acest serviciu", a precizat Jevgeni Kabanov, șef de produs la Taxify.

Este prea devreme pentru a cunoaște prețurile care vor fi solicitate pentru noul serviciu, însă la Paris costurile pentru închirierea unei trotinete electrice sunt de 0.15 euro pe minut, echivalentul a circa 0.7 lei pe minut.

În România încep deja să apară diverse servicii de închiriere pentru servicii de mobilitate, iar unul dintre cele mai cunoscute este Ape Rider, un serviciu de închiriere de biciclete. Acesta are o flotă de 2.000 de biciclete Pegas, iar tariful de utilizare este de 1.9 lei pentru 30 de minute.

De asemenea, Taxify anunță un update important și pentru aplicația dedicată transportului de persoane.

Hărțile vor fi îmbunătățite pentru a oferi o localizare mai bună, în timp ce șoferul va fi obligat să-și facă un selfie înainte de a porni aplicația. Măsura este adoptată pentru a evita situațiile în care aplicația este folosită de un alt șofer care nu este înregistrat în sistem.

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru