OFICIAL: Audi R15+ TDI, arma germanilor pentru Le Mans 2010

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.04.2010
Audi a publicat primele imagini si detalii despre Audi R15+ TDI, prototipul cu care nemtii spera sa faca uitata victoria Peugeot din 2009 in Le Mans.

Audi a prezentat primele imagini ale conceptului pe care marca din Ingolstadt il va alinia la startul cursei de 24 de ore de la Le Mans din acest an. Principalul rival al lui Peugeot 908 HDI, castigatorul de anul trecut, se numeste oficial R15+ TDI si vine cu un design inovativ care iese din tiparele clasice ale celebrei curse franceze de anduranta.

Prima diferenta se regaseste la nivelul culorilor exterioare, acolo unde argintiul din anii precedenti a fost inlocuit cu o nuanta dominanta rosie asortata la efectul race al fivrei negre de carbon. "Am dorit sa adaugam un element-surpriza pentru momentul in care masina noastra iese de la boxe la Le Mans. Practic am deschis caroseria, lasand expusa partea interna a corpuului masinii si dezvoltarea tehnica fara compromis", a decvlarat Markus Auerbach, unul dintre membrii de top ai Audi Design Team.

Primul eveniment in care noul Audi R15+ TDI isi va face debutul este cursa de 8 ore de la Le Castellet (11 aprilie), Audi Sport Team Joest urmand sa isi "incalzeasca" masina pentru proba suprema: Cursa de 24 de ore de la Le Mans, care va avea loc in 12-13 iunie. Pana atunci, prototipul Audi va putea fi vazut la lucru si pe circuitul belgian Spa-Francorschamps, unde germanii vor testa masina pe cei 1000 de kilometri ai cursei anuale care are loc traditional in Flandra.

via | Audi

Comentarii (2)

  • Le Mans
    VW si Peugeot la Le Mans, Citroen si Ford in WRC, noroc ca in F1 avem mai multi.

    Sperăm ca vor fi mai bine pregatiti decat la Sebring ;)
    http://jalopnik.com/5501002/audi-r15-tdi-plus-crashes-testing-at-sebring
    3 1
  • firestarter
    Nu pot decat sa le doresc mult succes... in spatele masinilor Peugeot :)) Eu as fi transmis cursa de la Le Mans de anul trecut pe OTV. Poate asa ar fi aflat si romanii ca mai exista si alte marci decat cele germane :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru