OFICIAL: Ford dă startul producției lui Transit Courier și Tourneo Courier la Craiova

de Tiberiu Safta
Marti, 24.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat oficial startul producției modelelor Transit Courier și Tourneo Courier la uzina de la Craiova. La ceremonie au participat Güven Özyurt, directorul general Ford Otosan, dar și Marcel Ciolacu, premierul României.

Uzina Ford Otosan de la Craiova a început oficial producția noilor modele Transit Courier și Tourneo Courier. Cele două modele sunt disponibile, pentru moment, doar în versiuni cu motoare termice. Din 2024, va fi produsă și versiunea pur electrică E-Transit Courier, tot la uzina din Bănie.

În cadrul ceremoniei de început al producției noilor modele comerciale au participat o serie de personalități importante. Printre acestea se numără Güven Özyurt, directorul general Ford Otosan, Josephine Payne, directorul adjunct al Ford Otosan, Müjdat Tiryaki, președintele Ford Otosan Craiova, dar și Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

„Gama Courier are o importanță mare pentru noi, Ford Otosan”, a declarat Özyurt. „Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru producția globală a modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design și până la producție. Fiind combinația ideală între performanță și funcționalitate, gama Courier a contribuit foarte mult la poziția noastră ca lider al vehiculelor comerciale.

Sunt mândru de faptul că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova.”

Din acest moment, gama de modele Ford Courier este produsă exclusiv la uzina de la Craiova. Primul model care a purtat acest nume a fost produs în 2014, la uzina de la Yeniköy din Turcia. Producția gamei a fost mutată strategic de la uzina turcească la uzina de la Craiova.

Anul trecut, Ford Otosan a anunțat o investiție în valoare de 490 de milioane de euro pentru uzina românească. Datorită acestei investiții substanțiale, capacitatea de producție a uzinei va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Totodată, vor fi create peste 1300 de locuri de muncă noi, iar la această uzină urmează să fie produsă și viitoarea versiune electrică a lui Ford Puma.

via Ford Otosan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru