OFICIAL: Hyundai nu oprește dezvoltarea motoarelor termice

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat că nu oprește dezvoltarea motoarelor termice. Acest anunț vine după ce în presa din Coreea de Sud au apărut informații potrivit cărora, marca asiatică și-ar fi închis departamentul de dezvoltare a motoarelor cu combustie internă.

În urmă cu câteva zile, două publicații din Coreea de Sud anunțau că Hyundai și-ar fi închis departamentul de dezvoltare a motoarelor termice din cadrul Institutului de Cercetare Namyang.

Acum, un reprezentant al companiei a infirmat aceste zvonuri.

"Hyundai Motor Group poate confirma, în urma speculațiilor apărute recent în presă, că nu oprește dezvoltarea motoarelor termice. Grupul este dedicat în a oferi un portofoliu puternic de motorizări clienților din întreaga lume, care include atât motoare termice cu un grad mare de eficiență cât și unități electrice cu zero emisii," a transmis Michael Stewart, Senior Group Manager în cadrul Hyundai Motor America, publicației Motor1.

Până în 2035, Hyundai vrea să devină un brand pur electric în Europa. Această strategie va fi extinsă la majoritatea piețelor importante pentru marcă din întreaga lume.

Tot în urma apariției unor specualții în presă, Hyundai a infirmat recent oprirea dezvoltării motoarelor alimentate cu hidrogen.

via Motor1

Comentarii (12)

  • Edikkk
    Când pungaşii nu se opresc.

    Africa , America de Sud, Asia de Sud Est, au nevoie de maşini şi dacă americanii şi europenii nu fac pasul decisiv către electrice, ei de ce să îl facă.

    Uite aşa se duce totul la vale...
    4 19
  • Avand in vedere ca vorbim de hyundai, n-ar fi fost nicio pierdere.
    7 5
  • Seriff
    Bravo Hyundai, mult succes.
    Normal ca nu opresc motoarele termice, asta ar insemna faliment, vanzarile pur electrice reprezinta fix 1% din vanzarile totale, cele termice sunt cele mai cautate in continuare, Edikk baga-ti unghia in gat, pentru tine si pentru Mircea Badea o sa dau o talpa la diesel cu maxim de fum, va pupa Jean.
    13 4
  • In 2-3 ani o sa cumpere și Tesla motoare termice de la Hyndai sau de la VAG ;)
    5 1
  • Seriff
    Tesla e o marca pentru bogati, in general cei care au asa ceva mai au si alte masini termice, isi cumpara Tesla doar de fitza si fiindca fuge, dupa si-o ard eco si se dau ca salveaza ei planeta.
    5 2
  • Vecinul meu are o Tesla 3 pentru nevasta un RAM 3500 și un Chevrolet Suburban cu motoare cât 4 Octavia fiecare ;) ecologie maxima, mai ales ca el nu se atinge de Tesla, zice ca-i distruge și imaginația nu doar plăcerea de a conduce.
    Asta cred și văd și eu… bogății își iau Tesla sau electrice de distracție sau pentru aparențe. Clar ca mai sunt și excepții.
    4 2
  • Seriff
    @Dutz , pai asa e, exact la fel e si la mine in zona o Tesla, proprietarul o scoate in cursul saptamanii, in weekend e in Q7 3.0 d.
    Si mai are vreo 2 masini, e super eco omul:))
    1 0
  • andrei
    pai chiar iti distruge placerea din cauza ca e acceleratia prea liniara. plus ca nu se aude nimic cand ii dai tot ce poate, ceea ce e chiar absurd.
    3 0
  • Pentru tine… la unii ne place sunetul de motoare si dacă nu ma înșel la multe electrice “simulează” sunet de motor… oare de ce?
    Nu contesta nimeni unei electrice … din păcate mulți nu ne permitem 2, 3 mașini si atunci ne luam o mașina care ne satisface in primul rând nevoile plus ca eu personal pe lângă mașina de la job care asta este trebuie sa fie noua, prefer o mașina de pana in 3 ani si undeva la 70.000 km cu un pachet rezonabil (pentru mine) de dotări si ies la 25.000 de euro cu o mașina mai mult decât decenta si pe parte de spațiu.
    Sa revin la acceleratia electricei…. este tot mai inutila din cauza traficului (plec mai repede de la un semafor sa ajung la altul), pe când la un drum pe autostrada cu un diesel combi pot sa trec lejer de 130 km/h fără nici un stres… din contra cu plăcere ;)
    1 1
  • Edikkk
    Dutz.... Nu îţi lua electrică

    Stai acolo, votează Trump şi don't look up
    2 1
  • Seriff
    Edikk tu cand iti iei? Ca de ani de zile le lauzi pe aici si tot nu ai, hai marca 60.000 euro pe kia, ce mai stai daca esti bazat.
    0 0
  • Ți-am spus eu ce sa faci cu banii tai și cu cine sa votezi?
    Eu îmi spun o părere din propria mea experiența din viața reala.
    Tu de ce vorbești?
    Posturile tale sunt doar atacuri si mesaje copy/paste.
    Ai ceva de transmis, ai o opinie, ai o experiența care poate ajuta pe cineva… cam la asta ar fi util sa folosim comunicarea.
    Altfel doar poluezi!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru