OFICIAL: Noua Honda Civic Type R este aici. Hot-hatch clasic, cu tracțiune față și cutie manuală

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o lungă așteptare, Honda a publicat primele imagini, dar relativ puține informații despre noua generație Civic Type R. Modelul nipon păstrează configurația cu roți motrice față și transmisie manuală.

Noua generație Honda Civic Type R a fost, fără îndoială, una dintre cele mai așteptate mașini ale anului 2022. Acum a venit, în sfârșit momentul, să facem cunoștință cu modelul de performanță al mărcii japoneze.

Am văzut prototipurile de nenumărate ori în teste, acoperite de camuflaj, am citit foarte multe speculații (ba că va trece la o tracțiune integrală, ba că va avea un sistem de propulsie hibrid sau o transmisie automată cu dublu ambreiaj) și am văzut chiar noul Civic Type R stabilind un nou record mondial pentru mașinile cu roți motrice față pe circuitul Suzuka.

După toate acestea, modelul nipon a renunțat acum la camuflaj, astfel că îl putem admira în toată splendoarea lui. Avem spoilere agresive, prize de aer generoase, jante de 19 inch, aripi evazate, un eleron uriaș, difuzor de aer și trei terminații pentru sistemul de evacuare, montate central.

Paleta de culori include nuanțele Roșu Rallye, Albastru Racing Pearl, Negru Crystal Pearl, Gri Sonic Pearl și Alb Championship.

Combinația de culori roșu-negru a fost păstrată pentru interior.

Pasagerii vor regăsi aici scaune sport, cusături contrastante și un bord preluat de la Civic-ul obișnuit, inclusiv display-ul central de 10.2 inch.

Fiind vorba despre un model de performanță, cel de la volan are la dispoziție un mod de rulare R+. Acesta modifică, inclusiv, grafica instrumentarului digital de bord.

Din păcate, Honda nu a oferit prea multe detalii tehnice concrete. Știm doar că noul Civic Type R păstrează motorul turbo de 2.0 litri K20, dar că oferă mai multă putere pe care o livrează punții față prin intermediul unui diferențial (mecanic) cu alunecare limitată.

Totodată, japonezii nu au renunțat la transmisia manuală cu șase rapoarte. Nu în ultimul rând, constructorul nipon promite un șasiu ușor și rigid, o suspensie îmbunătățită și direcție mai precisă.

Honda va oferi mai multe informații despre noul Civic Type R în toamna acestui an.

via Honda

Comentarii (8)

  • Seriff
    Bun, asa da, asta masina, la cat mai multe hot-hatch-uri de genul asta.
    8 4
  • probabil honda va ramane ultimul producator la care vom mai gasi cutie manuala. iar asta e bine, pentru ca manuale ca la honda nu prea gasim la nimeni, sau hai sa zicem ca ar mai fi pe cateva modele de mazda, porsche si toyota, dar atat.
    10 3
  • @Seriff
    De ce la cat mai multe? Adica pentru cine?
    8 8
  • NIGGAPLS
    @eu..serios?? au un singur model manual la aproape 50k eur. Restul e automat, hibridizat, un cct.

    Daca ar fi in Europa Si cum e la americani....ar fi ceva deosebit!!
    2 2
  • Seriff
    Pentru oameni care vor sa conduca masina, nu sa fie condusi de masina, pentru pasionati, nu pentru fani LGBT, hipsteri si speriati de caldura vara si frig iarna.
    10 9
  • Calingura
    @Seriff - hai mai taie din ele. Ai condus vreodata o automata din generatiile recente?
    Ai mers cu ea zi de zi prin aglomeratie?

    Cand te distrezi, e buna manuala. Altfel e mistocareala sau ignoranta.

    Apropo, vezi review carwow la 911 classic sport sau cum ii spune. Vine cu manuala si, surpriza, nu ofera ce ai crede.
    5 0
  • Seriff
    @Calingura, da, conduc zilnic o automata, e ok din punct de vedere al confortului, dar omoara din placerea de a conduce, dar pe genul asta de masina cu 300 + cai si motor benzina, o manuala mi se pare mult mai potrivita.
    1 1
  • Deleagu
    Manuala cu tractiune fata... nu insipra nicio placere in opinia mea. Poate fuge, etc.... dar e in totala contradictie cu ideea de masina sport. De drifturi nici nu mai vorbesc....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru