OFICIAL: Noul BMW M2 parcurge Nurburgringul mai repede decât vechiul M3

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că noul M2 a reușit să parcurgă circuitul de la Nurburgring în doar 7 minute și 58 de secunde. Este un timp mai bun decât al vechiului M3 și chiar decât a clasicului supercar Dodge Viper SRT-10.

Odată cu dezvăluirea noului M2, cel mai mic membru al gamei de performanță, BMW a publicat și timpul mezinului pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Echipat cu 370 de cai putere și un tren de rulare complet regândit de inginerii M, noul BMW M2 a reușit să parcură cei 20.5 kilometri ai Iadului Verde în doar 7 minute și 58 de secunde. Este un timp excelent, cu 7 secunde mai bun decât cel al vechiului BMW M3. Dacă ne uităm și la modelul pe care îl înlocuiește, adică BMW Seria 1 M Coupe, diferențele sunt și mai mari, având în vedere că acesta avea nevoie de 8 minute și 12 secunde pentru un tur complet.

Resursele de sub capotă îl apropie de performanța fraților mai mari: actualul BMW M5 a parcurs circuitul german în 7 minute și 55 de secunde, în vreme ce coupe-ul M4 a avut nevoie de numai 7 minute și 52 de secunde.

Esential 370 de cai putere oferă noul BMW M2.
4.3 secunde sunt necesare pentru ca M2 să ajungă la 100 de km/h.
Dacă ne uităm pe lista timpilor stabiliți la Nurburgring, vedem că M2 este mai rapid decât vechiul Audi R8, decât Porsche Cayman S și chiar decât vechiul Dodge Viper SRT-10.

Recordul a fost stabilit de versiunea echipată cu transmisia automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, însă puriștii vor putea alege și o cutie manuală cu șase rapoarte. În această configurație, sprintul de la 0 la 100 de km/h durează 4.5 secunde, cu 0.3 secunde mai lent decât în cazul versiunii cu transmisia M-DCT. 

via bmwblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru