OFICIAL: Primul Porsche 911 hibrid va fi lansat în vara lui 2024

de Tiberiu Safta
Marti, 12.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat oficial lansarea primei versiuni hibride a lui 911. Noul model va fi dezvăluit oficial în vara acestui an și va avea un motor cu 6 cilindri electrificat.

Anul acesta va începe un nou capitol în povestea legendarului Porsche 911. Asta pentru că marca germană tocmai a confirmat oficial că urmează să lanseze prima versiune hibridă din istoria lui 911 în vara acestui an.

Informația a fost confirmată în cadrul raportului anual de sustenabilitate al mărcii pentru anul 2023. Conform comunicatului, noul Porsche 911 hibrid va avea un motor cu 6 cilindri cuplat la un motor electric. Această configurație promite să-l facă pe 911 mai rapid și mai eficient decât versiunile cu motoare pur termice.

Potrivit unei surse apropiate mărcii, primul Porsche 911 hibrid va avea un demaror de 48 de volți montat în cutia automată cu dublu ambreiaj. Noua versiune va avea un motor electric care va antrena roțile din față, în timp ce motorul termic va transmite puterea către roțile din spate.

Motorul electric ar urma să fie alimentat de o baterie litiu-ion ușoară și care va fi montată imediat în spatele scaunelor din spate. Greutatea noului Porsche 911 hibrid ar urma să fie mai mare cu maxim 100 de kilograme față de versiunea obișnuită.

La final, Porsche mai spune că vor exista mai multe versiuni hibride ale lui 911 în viitor. Deocamdată, Porsche nu a confirmat data exactă a lansării noului 911 hibrid.

via Porsche, Motor1

Comentarii (1)

  • Diana Șosoacă
    Enormele beneficii vor ostraciza imediat masa aparent superioară.
    Pentru îndrăzneala oferită cu 911 în a masacra falsele cutume, un mare bravo Porsche!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru