Opel: 125 de ani de la debutul primei mașini

de Tiberiu Safta
Luni, 22.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel împlinește 125 de ani de când a lansat primul său automobil. De atunci și până în prezent, marca germană a produs peste 75 milioane de mașini la uzinele sale din Europa.

Anul acesta, Opel marchează 125 de ani de când a lansat prima sa mașină. Până atunci, compania fondată de Adam Opel în anul 1862 era cunoscută pentru biciclete și mașini de cusut. Însă, povestea automobilelor Opel începe în 1899. În acel an, Wilhelm Opel, fiul fondatorului mărcii germane, a semnat un contract cu Friedrich Lutzmann, un producător independent de automobile, pentru preluarea completă a fabricii acestuia, situată în orașul Dessau.

Contractul a fost semnat în 21 ianuarie 1899 pentru o sumă de 116.887 de mărci. Fabrica lui Lutzmann de la Dessau, care producea mașini încă din 1894, a devenit proprietatea mărcii Opel. Odată cu preluarea fabricii, producția a fost mutată la Rüsselsheim, sediul Opel. În același timp, Lutzmann a fost numit directorul de vânzări al diviziei de automobile al mărcii.

Primul model Opel a fost lansat în același an și era botezat Patent-Motorwagen System Lutzmann. Modelul de debut al mărcii germane avea un motor de 1.5 litri care dezvolta numai 3.5 cai putere.

În cei 125 de ani au fost produse peste 75 de milioane de mașini Opel la uzinele sale din Europa.

via Opel

Comentarii (1)

  • Tot căruțe fabrica și azi. Dar sub sigla Peugeot

    Deși pe undeva par mai ergonomice decât Peugeot urile. Cu scuzele de rigoare.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru