Opel dezvăluie primele detalii despre viitoarea generație Astra: compacta va avea influențe de design de la SUV-ul Mokka

de Daniel Popescu
Luni, 23.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a dezvăluit că viitoarea generație a compactei Astra va primi o serie de elemente de design inspirate de la SUV-ul Mokka. Între timp, gama de motorizări va fi preluată de la Peugeot 308.

Opel Astra facelift este disponibil pe piața din România de la sfârșitul anului trecut, însă constructorul german pregătește deja o nouă generație. Aceasta va face trecerea de la vechea platformă General Motors la noua platformă EMP2 din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen.

Din punct de vedere al designului, noua generație va primi o serie de elemente inspirate de la SUV-ul Mokka (foto), potrivit declarațiilor făcute de Mark Adams, șeful departamentului de design.

"Astra va fi în segmentul său ceea ce este acum Mokka în segmentul ei. Vor fi implementate elementele cheie de pe Mokka. Nu vom lua același design pentru a-l introduce pe o altă formă de caroserie. Vom lua aceleași ingrediente de pe Mokka și vom dezvolta Astra în jurul lor", a declarat el pentru publicația Autocar.

Ca urmare a trecerii la noua platformă a Grupului PSA, noua generație Astra va prelua practic motorizările disponibile pe Peugeot 308.

Actualul 308 facelift este disponibil cu un motor pe benzină de 1.2 litri în variante de 110 CP și 130 CP, dar și cu un motor diesel BlueHDI de 1.5 litri în variante de 99 CP și 130 CP. Publicația Autocar susține că viitorul Astra ar putea primi și două versiuni plug-in hybrid.

Cel mai probabil, noua generație Opel Astra va fi prezentată în cursul anului viitor și va fi disponibilă pentru achiziție începând din 2022.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Cine mai cumpara Opel frantuzesc?
    9 8
  • autocar merge mai departe si spune ca astra opc va fi un hybrid propulsat de 300 cai din camara de organe psa
    5 1
  • Oricum va fi din nou mai frumos ca golf si mai calitativ ,asta e clar
    2 0
  • Adnopel
    Opel a murit,pe vremuri se spunea ‘’cine nu are toți banii de Mercedes este foarte bun și un Opel’’,circula și acum aici in Germania...un coteț frantuzesc,cutii și motoare proaste,ramane emblema care amintește de glorie... nemții nu cumpara aceste mașini din ura pt smantanarii parfumați.
    1 1
  • Volsvagan
    Mai cotet decat o boratura de golf n ai cum sa gasesti in clasa asta oricum. Astra e mult mai interesant decat cazanele Vag cu linii de dubita si cu interioarele alea pt octogenari,aceeasi masina pe 7mii de platforme de ti vine sa vomiti cand te urci in audi si ai volan de polo .Colac peste pupaza toti pietarii si samsarii de lugume fructe circula cu golfuri si passaturi lasate de atatia cartofi :)). Mai bine logan ca e mai rar zilele astea decat un golf .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru