(P) Anvelopa de iarnă Continental - câștigătoare a testului efectuat de cluburile automobilistice

de Mircea Meşter
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
WinterContact TS 860 ocupă primul loc la testul desfășurat de ADAC (D), ÖAMTC (Austria) și TCS (Elveția). Cluburile automobilistice testează 32 de modele de anvelope 195/65 R15 și 215/65 R16.

În recent-publicatul test al anvelopelor de iarnă, efectuat de cele mai mari cluburi automobilistice din Germania, Austria și Elveția, 195/65 R 15 WinterContact TS 860 de la Continental a fost desemnată cea mai bună dintre cele testate. Toate cele trei cluburi auto i-au acordat note bune.

ADAC i-a acordat calificativul „bun”, în vreme ce ÖAMTC și TCS au calificat-o drept „foarte recomandată”. Pe scurt, cei care au testat-o au scris: „Foarte echilibrată; calificative foarte bune în condiții de umiditate; deosebit de bună pe zăpadă; de asemenea, bună pe carosabilul uscat, precum și în ceea ce privește consumul de combustibil.”

În cadrul testării anvelopelor de dimensiune mai mare, desfășurată de cluburile auto, WinterContact TS 850 P SUV a obținut un calificativ „satisfăcător”. În evaluarea lor, experții au scris: „Foarte bună în ceea ce privește uzura; bună pe carosabilul uscat, în condiții de umiditate și de zăpadă”.

Cluburile auto au testat o serie de anvelope de la producătorii din Europa, Statele Unite și Asia.

Vehiculul de testare pentru anvelopele de dimensiuni mai mici a fost un Volkswagen Golf VII, în vreme ce anvelopele pentru SUV-uri au fost montate pe un Volkswagen Tiguan. Anvelopele 195/65 R 15 sunt adecvate pentru modelele compacte, până la cele din gama medie, în vreme ce anvelopele 215/65 R 16 se potrivesc pe mule dintre SUV-urile populare mici, până la cele de dimensiuni medii.

Comentarii (3)

  • mai putin durabilitate, se comporta impecabil, dar tre sa le schimbi la 20k, prefer totusi altceva cu performante poate nu atat de bune dar care sa ma tina macar 30k (oricum diferentele de la un anumit nivel nu sunt sesizabile in conditii normale)
    1 3
  • o prosteala inutila moda asta "de iarna". ori iti iei aifon ori cauciuc de iarna, totuna.
    1 1
  • Mi-am luat niste Nankanguri de vara si Yokohama de iarna pe Clio, de moare Continentalu' in galantar! Sunt firme cu parametri foarte apropiati la jumate sau 3/4 din pret.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru