(P) Anvelopele pentru SUV-uri de la Continental câștigă testul AutoBild

de Automarket.ro
Miercuri, 28.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anvelopele Continental ContiSportContact 5 SUV oferă "calități excepționale de manevrabilitate pe toate suprafețele", conform unui test realizat de publicația germană Autobild cu 8 modele de pneuri de vară pentru SUV-uri.

În testul pentru anvelope de vară desfășurat anul acesta de revista pentru autoturisme AutoBild allrad (Numărul 4/18), modelul ContiSportContact 5 SUV a fost cotat ca "cel mai bun din cadrul testului” după o serie de teste pe suprafețe umede și uscate și off-road.

Tipul de anvelope dezvoltat de Continental în Hanovra a câștigat în fața altor șapte competitori din Europa, America și Asia. Experții au testat anvelopele 265/60 R 18 în 15 categorii pe șosele umede și uscate, precum și pe iarbă, pietriș fin și grosier, nisip și noroi. Dimensiunea anvelopelor este potrivită pentru mașini off-road mari și SUV-uri; automobilul folosit pentru test a fost un model Mercedes Clasă G.

"O anvelopă premium, care prezintă calități excepționale de manevrabilitate pe toate tipurile de suprafețe, precizie ridicată a direcției și distanță de frânare scurtă în condiții umede și uscate", s-a precizat în rezumatul raportului de test, în cadrul căruia tipul de anvelopă oferit de Continental a obținut calificativul "excepțional" și "cel mai bun din cadrul testului".

Anvelopa ContiSportContact 5 SUV s-a diferențiat de celelalte în timpul testului datorită performanței echilibrate.

A obținut primul loc atât la proba frânării pe drum uscat, cât și la testele pe pietriș și pe pistă circulară umedă. Acest tip de anvelopă a prezentat o performanță de manevrare foarte bună pe șosele umede și uscate, completată de distanța de frânare scurtă pe suprafețe umede și rezistența mică la rulare.

Anvelopele ContiSportContact SUV 5 sunt potrivite pentru multe modele de SUV și mașini sport. Oferă aderență ridicată și o abordare sigură a virajelor, distanțe scurte de frânare pe șosele umede și uscate și rezistență mică la rulare. Gama include anvelope pentru jante de 17 până la 22 inch, cu un raport între 65% și 35% și lățimi între 195 și 315 mm, fiind autorizată pentru viteze de până la 300 km/h.

Mulți producători de mașini au autorizat aceste anvelope sport ca dotări din fabrică pentru autoturisme și SUV-uri.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru