(P) Cum să alegi anvelopele pentru iarnă?

de Automarket.ro
Joi, 14.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Condițiile meteo specifice iernii în regiunea în care locuiți, segmentul din care face parte mașina pe care o conduceți și dimensiunile roților sunt câteva dintre elementele pe care trebuie să le luați în calcul la alegerea anvelopelor de iarnă.

Iarna a venit și este posibil să vă întrebați dacă vehiculul dumneavoastră este echipat in mod corespunzător. Conducerea în condiții de iarnă este o experiență destul de diferită și trebuie să vă pregătiți vehiculul și, în special, anvelopele! Mulțumită lui Michelin, veți fi gata să înfruntați condițiile de vreme rece.

Care sunt condițiile obișnuite în timpul iernii?

În cazul în care conduceți în mod regulat în condiții de iarnă destul de severă, cum ar fi zăpadă sau gheață, Michelin recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă. Gama MICHELIN ALPIN vă va ajuta să vă bucurați de o experiență de conducere sigură, confortabilă și precisă, indiferent de severitatea iernii.

Dacă vă confruntați cu schimbări climatice și ocazional zăpadă, anvelopele MICHELIN CrossClimate+ sunt soluția potrivită pentru dumneavoastră: ele sunt primele anvelope de vară cu certificare de iarnă (3 Vârfuri de munte și Fulg: 3PMSF), afișate pe peretele lateral, indicând faptul că pot fi folosite în toate anotimpurile, chiar și în țările în care este necesară echipare specială pentru conducerea pe timp de iarnă.

Oricare ar fi soluția pe care o alegeți, Michelin vă recomandă să alegeți anvelopele cu certificarea 3PMSF: acestea au fost aprobate printr-un test de reglementare pentru a garanta nivelul adecvat de performanță în condiții de iarnă.

Care este modelul mașinii dumneavoastră?

Într-o gamă de anvelope ar putea exista mai multe modele care să corespundă diferitelor segmente de autovehicule, cum ar fi sport sau SUV.

În funcție de marca mașinii, de gama sa și de motorul său, este posibil să fie necesar să obțineți un set foarte specific.

Uneori, anul de fabricație a mașinii poate avea un impact. Cea mai bună soluție este să consultați un specialist în anvelope pentru a vă asigura că anvelopele dumneavoastră corespund cerințelor mașinii dumneavoastră.

Care este dimensiunea roții?

O altă modalitate de a selecta anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina dumneavoastră este să cunoașteți dimensiunea roții. Informațiile de la "dimensiunea roții" includ diferite elemente: lățimea, înălțimea, diametrul, încărcătura și indicii de viteză. Indicatorii de încărcare și de viteză furnizează date foarte importante pentru obținerea celor mai bune rezultate posibile.

Un ultim sfat pentru călătorie

Dacă nu sunteți sigur cum să selectați anvelope de iarnă pentru mașina dumneavoastră, Michelin vă poate oferi câteva răspunsuri. Michelin oferă un serviciu de căutare online care vă permite să introduceți toate datele importante despre mașina dumneavoastră și calculează pentru dumneavoastră ce anvelope de iarnă ar fi cea mai bună opțiune.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru