(P) Gebrüder Weiss: partener logistic strategic pentru industria auto

de Automarket.ro
Marti, 05.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În domeniul complex al serviciilor logistice din industria auto, Gebrüder Weiss România a ales de la bun început să se axeze pe investiţii: în spaţii, în sisteme şi echipamente moderne, dar mai ales în instruirea unor profesionişti.

În cel mai puternic sector economic naţional, ajuns la o cifră de afaceri de 28 miliarde de euro în 2018 (potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM)) şi cu perspective solide de creştere, adaptabilitatea este cuvântul-cheie.

Regiunea centru-vest, miză strategică

Inaugurate în 2005, respectiv 2011, terminalele din Arad şi Sibiu reprezintă puncte strategice pe hartă, care asigură acces spre vestul Europei, cu echipe bine formate şi deja mature, capabile să deservească prompt nevoile industriei auto din regiune.

Un exemplu bun de intersectare fericită a cererii cu oferta îl reprezintă extinderile succesive incepand din 2017 a terminalului din Arad, odată cu semnarea unui parteneriat cu un nou client al Gebrüder Weiss. Acum, la Arad se regăseşte un spaţiu de 12.000 metri pătraţi pentru servicii logistice de clasa A, pentru care s-a investit în echipamente, dar şi în personal nou.

Anul 2018 a adus şi extinderea punctului de lucru din Sibiu, care beneficiază acum de 4.500 metri pătraţi pentru depozitare şi cross-docking, incluzând un terminal logistic nou.

Investiţia totală, de 3,5 milioane de euro, este reprezentativă pentru modul în care GW a ales să se poziţioneze pe piaţa locală: ca partener de încredere, flexibil în a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi.

Soluţii la cheie pentru piaţa auto

Gebrüder Weiss implementează conceptul Just-in-time (JIT): o strategie logistică conform căreia materia primă este livrată către producător exact la momentul necesar, în funcţie de cererea din piaţă sau de un program predeterminat.

Pentru o eficientizare completă, marfa este pregătită și pentru secvența de producție relevantă. Spre a respecta exigențele industriei privind timpii stricți de livrare, există diverse scenarii de urgență, cu propria soluție de back-up pentru factori neprevăzuţi, dar şi cu bucle suplimentare de control, pentru a reduce eroarea umană la minimum posibil în transmiterea de date de la linia de producție.

Cel mai mare beneficiu al livrării în sistem JIT îl constituie reducerea nevoilor producătorului de a avea inventar on-hand, ceea ce îi oferă mai mult spaţiu pentru operaţiunile de bază şi reduce necesitatea unor operaţiuni fără valoare adăugată, precum dezambalarea şi eliminarea ambalajelor şi, implicit, costurile.

Prin procese perfect controlate, soluţii optimizate şi disponibilitatea de a investi într-un parteneriat pe termen lung, Gebrüder Weiss oferă posibilitatea unui management complet al proiectelor de transport auto.

Despre Gebrüder Weiss România

Prezentă în România încă din anul 1994, GW aniversează 25 de ani de experiență pe piața locală.

Bazându-se pe o infrastructură națională cu 9 hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova, GW oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru