(P) O rețea de transport fiabilă reprezintă un lanț de aprovizionare eficient pentru industria auto

de Automarket.ro
Miercuri, 01.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În industria auto, producția de automobile se bazează pe lanțuri de aprovizionare cronometrate cu precizie, chiar și dincolo de frontierele naționale. Pentru a se asigura că vehiculele ies de pe linia de producție la timp, piesele de asamblare trebuie să fie livrate în procesul de fabricație exact la momentul potrivit.

În calitate de partener logistic pentru Volkswagen AG, Gebrüder Weiss transportă piese auto de la furnizorii din Europa de Sud-Est la locațiile de destinație din Europa Centrală. Încă din luna Martie 2015, Gebrüder Weiss livrează peste 10.000 de expediții pe an, bunuri care sunt preluate de la aproximativ 40 de subcontractori (din Slovenia, Croatia, Serbia, Kosovo, Bosnia, Macedonia, Muntenegru, Albania și Grecia) și transportate direct către cele 25 de fabrici din Germania, Ungaria, Republica Cehă, Belgia și Slovacia.

Provocările unui parteneriat de succes

În calitatea sa de partener logistic cu experiență, Gebrüder Weiss a reușit să facă față provocărilor specifice din partea partenerului nostru. Cerințele specifice au inclus preluarea mărfurilor din nouă țări, livrarea acestora către cele 25 de fabrici Volkswagen, Audi și Skoda, dar și aspecte care țin de fluctuații de volum, gestionare a documentelor, proceduri diferite ale fiecărei fabrici și precizia livrărilor. În plus, pentru toate transporturile a fost necesară stabilirea unei singure persoane de contact.

Soluția: expeditor regional pentru zona Balcanilor de Vest

Având deja o rețea de sucursale stabilită pe teritoriul de expediere de mărfuri alocat, Gebrüder Weiss folosește procese de flux definite cu precizie pentru a asigura livrarea în condiții de siguranță a tuturor loturilor, între furnizori și fabricile Volkswagen.

O privire de ansamblu asupra serviciilor oferite include transportul de marfă pe rute deja testate, procesele de cross-docking din Ljubljana (Slovenia), hub-uri suplimentare la Zagreb (Croația) și Belgrad (Serbia), livrările la date fixe, cu intervale orare prestabilite, pregătirea documentelor necesare, raportări proactive către fabrici și furnizori, înregistrarea și verificarea bunurilor intrate, precum și asigurarea că transporturile sunt intacte.

Beneficiile unei colaborări de succes

Ca urmare a unei experiențe de aproximativ 20 de ani în logistica industriei de automotive,  Gebrüder Weiss este pe deplin familiarizată cu cerințele specifice acestei industrii nișă.

Anul acesta, Volkswagen AG a decis extinderea contractului de parteneriat, pe motivul serviciilor remarcabile oferite de echipele implicate.

"Această prelungire a contractului reprezintă confirmarea serviciilor de înaltă calitate pe care le furnizăm în domeniul logisticii auto și este o dovadă a încrederii pe care Grupul Volkswagen o are în operațiunile noastre ca expeditor regional pentru zona Balcanilor de Vest", au declarat la unison Kurt Pichler (Corporate Sales, Global KAM pentru VW Group) si Roland Raith (Business Development Regiunea Sud și Lider de proiect). Conform Volkswagen, toți colegii implicați au avut performanțe impecabile și s-au încadrat în devizia “Excelență Operațională 

Despre Gebrüder Weiss Romania

Compania Gebrüder Weiss are o experiență de peste 20 de ani în transport și logistică pe piața din România, furnizând de-a lungul anilor soluții logistice inteligente pentru clienții săi, bazându-se pe o infrastructură națională prin platforma logistică proprie cu 9 terminale logistice de cross-docking și puncte de lucru situate în București, Arad, Oradea, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru