Pagani Zonda moare, dar nu se predă: încă o ediție unicat, inspirată de Coasta de Azur

de Bogdan Mirică
Luni, 31.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani a lansat încă o ediție unicat a bătrânului supercar Zonda. El se numește Zonda Riviera și se inspiră din culorile Coastei de Azur.

La scurt timp după ce am văzut Zonda Fantasma Evo, o versiune specială a modelului pe care îl credeam ieșit din producție încă de acum șapte ani, Pagani se încăpățânează să ne arate că poate să le ofere clienților modele unice în lume, chiar și din generații trecute.

Un alt Zonda în exemplar unic a fost anunțat de constructorul italian. Este vorba despre Pagani Zonda Riviera, o ediție creată în exemplar unic și inspirată de Coasta de Azur. De aici și finisajul caroseriei, în alb și albastru. Și în cazul lui Zonda Riviera este vorba despre reinterpretarea unui exemplar mai vechi, un Zonda F (litera F a fost folosită pentru a-l omagia pe pilotul Juan Manuel Fangio) care a ieșit de pe poarta fabricii cu o nuanță de caroserie portocalie.

A trecut însă prin mai multe modificări în atelierele Pagani pentru a ajunge să fie văzut ca un model unicat. A primit mai multe elemente din fibră de carbon, un eleron mare și o priză de aer montată pe acoperiș.

Urmareste Automarket
Sub capotă se ascunde un motor V12 de 7.3 litri, de proveniență Mercedes-AMG, cu 602 cai putere și 760 Nm.
Sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 3.6 secunde, de la 0 la 200 de km/h se face în 9.8 secunde, iar viteza maximă se oprește la 345 km/h.

Pagani nu a emis un comunicat oficial despre noul Zonda Riviera, preferând să publice doar un scurt film de prezentare pe contul său de Instagram.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru