Pandemia de coronavirus mută cursa de la Pikes Peak în acest an: din 28 iunie în 30 august

de Mircea Meşter
Duminica, 22.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tradiționala urcare de 20 de kilometri de la Pikes Peak a fost amânată cu două luni: în loc de 28 iunie, evenimentul va avea loc în 30 august.

Celebra cursă de la Pikes Peak, o probă de viteză în coastă care a devenit unul dintre simbolurile vitezei ultimilor ani, este cea mai recentă "victimă" a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Programat inițial pentru 28 iunie, evenimentul a fost reprogramat pentru 30 august.

"Luând cunoștință de situația legată de coronavirus, membrii comitetului de organizare au decis să amâne Cursa dintre nori pentru data de 30 august", se arată în comunicatul oficial oferit de organizatori.

Pikes Peak a devenit în ultimii ani una dintre "pistele de încercare" preferate de mașinile electrice, constructorii auto încordându-și mușchii pe cele 156 de viraje așezate pe lungimea a 20 de kilometri cu diferență de nivel de aproape 3000 de metri. Recordul absolut al urcării este deținut de francezul Romain Dumas, care a parcurs traseul în anul 2018 în 7 minute, 57 de secunde și 148 de miimi la volanului unui model elecric experimental: Volkswagen ID.R.

via Pikes Peak

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru