Parisul vrea să interzică trotinetele electrice

de Tiberiu Safta
Luni, 03.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Locuitorii din capitala Franței doresc să interzică circulația trotinetelor electrice din cauza numărului mare de accidente. Într-un referendum nou, aproape 90% din locuitorii capitalei franceze susțin interzicerea lor.

Paris este unul dintre orașele cu cele mai multe trotinete electrice aflate în circulație. Potrivit statisticilor oficiale, în capitala Franței sunt prezente aproximativ 15.000 de trotinete electrice. De-a lungul timpului, acest mijloc de transport a fost susținut în special de către primărița Parisului, Anne Hidalgo, ca o formă alternativă de transport.

Acum, însă, primărița capitalei franceze și-a schimbat complet abordarea asupra trotinetelor electrice și spune că dorește să le interzică pe străzile Parisului. Unul dintre motivele susținute de aceasta, dar și de locuitorii capitalei, este legat de numărul din ce în ce mai mare de accidente în care sunt implicate trotinetele electrice.

De asemenea, primăria crede că afacerile cu trotinete electrice sunt prea scumpe, având în vedere că o călătorie de 10 minute costă 5 euro.

Din aceste motive, a fost organizat un referendum cu privire la viitorul trotinetelor electrice în oraș. La referendum, care a avut doar un rol strict consultativ, au participat peste 103.000 de persoane, adică doar 7.5% dintre parizienii cu drept de vot.

În orice caz, rezultatele arată că 89% dintre votanți susțin interzicerea trotinetelor electrice în capitală.

Așa cum spuneam, referendumul a avut doar un rol consultativ, iar decizia finală îi revine primăriei. Dacă Parisul decide să interzică trotinetele electrice, atunci toate companiile care operează astfel de vehicule vor fi obligate să le retragă până în 1 septembrie.

via Profit

Comentarii (10)

  • Seriff
    O idee buna, o sa vina si ziua cand vor interzice si masinile electrice.
    23 5
  • Dan Zbarna
    Trotineta este mijloc de deplasare libertarian. Intri pe stradă, regulile nu te privesc, n-ai asigurare, nu-ți trebuie permis, folosești pista de bicicleta, dar poți merge și pe trotuar, de pe care traversezi din baterie, cu o tumbă spectaculoasă și cu replici de victimă a sistemului.

    Când dai peste oameni, ai scuza că te grăbești, la impactul cu un biciclist suferi de inimă neagră, șoferii au doar grija ta nu altceva.
    27 1
  • Mircea Badea
    trebuie interzise de pe strazi oriunde. sunt invizibili si autisti/sinucigasi.

    si deci parisul mai are doar 100 de mii de locuitori, restul is probabil spalati pe creier/sclavi/imigranti..
    3 2
  • Este vorba doar de trotinetele firmelor care le ofereau spre închiriere.

    Trotinetele personale, proprietate pot fi folosite, în continuare pe pistele de biciclete.
    10 18
  • Banditos
    Cand titlul articolulul este cea mai buna plasa de prins analfabetii functionali. Genul de bipezi care nu citesc "decat" titlul dupa care emit concluzii sforaitor "inteligente"
    3 14
  • @profesioniste
    N-a sărit Dan Barna de pe zebră?

    Tema articolului mi s-a părut ideală pentru a face referire la un idiot.

    Degeaba pozezi în inteligent... decât... alea... știi tu mai bine ce poți. :))))
    14 1
  • Banditos
    n-ai facut scurta la manuta dupa ce ai postat? sau cand este pe net o schimbi?
    1 8
  • User3122
    Trebuie interzise de peste tot, doar sa ramana locul in parcuri pe alei dedicate. ATAT.
    Nu isi au locul nicaieri in spatiul public, fiind unpericol urias pentru toti.
    5 3
  • Nu ma mai miră nimica. Stirea nu pare vraiște (dar nu știm care suntem mai deștepți si complicam lucrurile). In concluzie stirea se referă la trotinete electrice apoi face referire la cele deținute de firmele de închiriere. Daca faci accident cu trotineta bănuiesc ca nu-s mai “ghinioniste” alea închiriate. Clar deranjează ca se “infiltrează” peste tot, nu-i auzi si sunt relativ rapide. Firmele de inchirere ca si persoanele fizice au niște drepturi si asta si dacă unora nu le convine, iar dacă au autorizație de funcționare nu poți sa suspenzi cu una cu doua sau fără a despăgubi si pe unii si pe alții.
    Hai un referendum sa vedem cui “nu-i plac” mașinile de lux, SUV-urile, sau cele cu motor peste 3 litri… sau te miri ce aberații.
    Când un copil dintr-un Sandero vede un S-class poate fi marcat emoțional… deci se retrag!!!
    11 4
  • @profesioniste
    Crezusem că o arzi înțeleptul bulii... eco.

    Meltean te prinde mai bine, cam cum te-am citit din prima. :)
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru