Parteneriat Sony - Honda pentru dezvoltarea de mașini electrice. Prima debutează pe piață în 2025

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sony a încheiat un parteneriat cu Honda pentru dezvoltarea de mașini cu zero emisii. Potrivit informațiilor, noul "joint venture" poartă numele New Company, iar primul model va fi comercializat în 202

În ultimii doi ani, Sony a arătat de mai mult ori că vrea să intre pe piața mașinilor cu zero emisii. În 2020, cu ocazia Consumers Electronic Show din Las Vegas, Sony a prezentat lumii întregi un sedan electric, denumit Vision-S 01.

Anul acesta, compania japoneză a revenit în cadrul aceluiași eveniment cu un SUV, de asemenea electric. Totodată, Sony a anunțat înființarea diviziei Sony Mobility.

Acum, gigantul nipon mai face un pas important și semnează un parteneriat cu Honda pentru dezvoltarea de mașini electrice. Momentan, numele noului joint venture este New Company.

Mașinile vor fi construite de Honda, desigur, însă platforma va purta semnătura Sony. Dacă totul decurge conform planului, primul model dezvoltat de New Company ar trebui să fie comercializat în 2025.

În ceea ce privește conceptul lansat anul acesta la CES, Sony Vision-S 02 măsoară 4.9 metri în lungime, 1.93 metri lățime, 1.65 metri sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar ampatamentul este de 3.03 metri.

Masa proprie este de 2.480 de kilograme.

SUV-ul este echipat cu două motoare electrice și fiecare dezvoltă 268 de cai putere. Sony anunța o viteză maximă de 180 km/h.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Seriff
    Cate Honda E s-au vandut si cate Honda Civic termice s-au vandut? Costa cam la fel, sunt curios, raspunsul oricum e clar, nimeni nu vrea mizeriile electrice, din motivele bine stiute.
    10 6
  • Și totuși, toți se aruncă în nebunia asta.ei cred că asta-i viitorul,sau salvarea lor.jucaria vietnamezilor arată bine
    1 3
  • Da Sherif, dar daca la electrice la vor pune “casetofon” SONY, sa vezi cum se îmbulzește lumea ;)
    Ca de aceea vrea lumea masina si anume pentru tableta, sa asculte muzica, sa navigheze pe internet, social media, vor condus autonom… toți, toți! Adică toți cei 3 obsedați de pe aici… dar cum nu au electrică si nu vor avea prea curând asta este, ghinionul celor care produc ceva care nu este vandabil… obsedații doar au spus, o idee, ce ar fi frumos, nu?
    6 4
  • @Seriff
    Cand zici nimeni te referi la tine?
    https://www.greencarreports.com/news/1134999_global-ev-sales-more-than-doubled-in-2021-vs-2020-tripled-vs-2019
    Anul trecut vanzarile de electrice au depasit vanzarile de masini cu motoare diesel.
    In lume vreo 6 milioane de "nimeni" au cumparat electrice, din care peste 2 milioane de "nimeni" europeni.
    https://insideevs.com/news/564628/europe-plugin-car-sales-2021/
    Directia e clara si se intampla transformarea cu viteza: vanzarile se dubleaza si tripleaza de la an la an.
    Tarile evoluate au niste taxe foarte mari atat pentru masinile cu motoare diesel cat si pentru motorina ca si combustibil: a se vedea Norvegia, Olanda, Suedia, etc.
    Deci, acesti nimeni care isi permit electrice, platesc pe ele de vreo 10 ori mai mult decat ai platit tu pe troaca ta diesel.
    Intrebarea e: de ce oare cineva care isi permite o troaca ca a ta, e dispus sa plateasca de 10 ori mai mult pe o electrica/PHEV?
    Revenind la Honda, sa dam citire pentru limitati:
    https://www.motortrend.com/news/2021-hybrid-ev-vehicle-sales-us/
    Citam: Make that 1,236,429 of you reaching the roads just this year, according to sales data compiled by Reuters. Of these, 801,550 were hybrids and 434,879 were battery electric vehicles. For hybrids that's a 76 percent increase over last year, and for EVs it's an even more impressive 83 percent jump.
    Crestere de 76% pentru hibride si 83% pentru full electrice.
    Dupa ce ca sunteti Dorei, mai si deschideti gura.
    Daca taceai, filozof erai.
    Pune mana pe carte, poate strangi niste bani macar pentru DPF.
    6 8
  • Seriff
    Si unde sunt geniule electricele astea? Ca daca mergi pe strada oriunde in Europa, ceea ce e clar ca tu nu ai facut, o sa vezi pe drumuri 95% termice, rar sa treaca vreo electrica, faptul ca diesel-ul e depasit la vanzari e perfect normal tinand cont ca multi producatori nu mai au diesel in oferta deloc, compari mere cu pere, referitor la troaca mea diesel, macar eu am masina, tu nici sa te semnezi nu esti in stare, pun pariu ca nici permis nu ai.
    2 0
  • cum se va numi noua masina? Sonda sau Hony?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru