Parteneriatul dintre Hyundai și Rimac ar fi pe cale să se încheie

de Alexandru Monenciu
Marti, 03.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, parteneriatul dintre Hyundai și Rimac ar fi pe cale să se încheie. Cele două companii și-au unit forțele în 2019 pentru a dezvolta mai multe proiecte cu zero emisii.

În urmă cu trei ani, Hyundai Motor Group a investit 80 de milioane de euro în Rimac. În cadrul acestui parteneriat, cele două companii ar fi urmat să dezvolte un model sport cu zero emisii și un vehicul de înaltă performanță echipat cu pile de combustie.

Potrivit celor mai recente informații, relația dintre cele două mărci s-ar fi răcit (mai ales după înființarea joint-venture-ului Bugatti Rimac), astfel că Hyundai ar fi decis să încheie orice parteneriat pe care îl are în prezent cu Rimac. În consecință, dezvoltarea vehiculului cu pile de combustie va fi oprită, chiar dacă, anul trecut, proiectul a stat la baza conceptului Vision FK.

Aceleași surse au declarat că modelul cu zero emisii va intra în producția de serie, proiectul fiind aproape de final. Acesta ar putea debuta anul viitor.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Rimac a infirmat zvonul potrivit căruia relația dintre cele două companii s-ar fi răcit. "Hyundai ne-a sprijinit în transformarea companiei din ultimele 12 luni [...]," a declarat acesta.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru