Pentru că lemnul devenise demodat, Bentley oferă un nou material exotic pentru interior: piatră

de Bogdan Mirică
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley încearcă să stârnească interesul clienților săi cu un element exotic oferit la interior: planșa de bord poate primi o inserție din piatră, atent lucrată de meșterii englezi.

Pentru că lemnul exotic a devenit un opțional des întâlnit în segmentul premium și poate fi comandat chiar și pe modele mai pământești produse de Mercedes, Audi și BMW, constructorii de lux trebuiau să se reinventeze.

Primele semne vin de la Bentley, care oferă acum un nou detaliu exclusivist pe modelele sale, prin intermediul diviziei sale de pesonalizare Mulliner. Detaliul apare la nivelul planșei de bord și reprezintă o bucată frumos finisată de piatră.

În comunicatul oficial, Bentley susține că Mulliner a reușit să facă dintr-un material vechi de 200 de milioane de ani un opțional de lux, adaptat cerințelor contemporane.

Esential 0.1 milimetri este grosimea plăcii de piatră inserată în planșa de bord.
Bucata de ardezie sau cuarțit este furnizată de cariere atent selecționate din Rajasthan și Andhra, două regiuni indiene celebre pentru exploatarea și prelucrarea pietrei. Fiecare bucată este selectată manual și împărțită în secțiuni cu o grosime de numai 0.1 milimetri.
Asta le face translucide și ușor de personalizat în culorile dorite de clienți. 
Fiecare bucată de piatră este tratată cu rășini speciale de maeștrii Mulliner, în Anglia, la sediul Bentley din Crewe.

Mulliner oferă bucățile de piatră cu un finisaj natural, în patru nuanțe diferite: Galaxy, Autumn White, Terra Red și Cooper. Ele vor fi disponibile doar pe modelele Continental și Flying Spur.

via newspress (înreg.)

Comentarii (12)

  • Astept cu nerabdare masina lu' Fred Flinstone :)
    25 2
  • Ce aiurea....bine ca nu au pus marmura si granit pe bord. Oribil.
    14 9
  • Foarte Tare. Inoveishan a la' VAG . Probabil s-au gandit ca masina era mult prea usoara , sau lemnul prea scump. Iar cum piatra e mai usor de prelucrat ..... BINGO. Asteptam optiunea cu gresie laminata pt WC-uri :)))))
    9 18
  • Mitica Blajinul
    Fiecare bucată este selectată manual și împărțită în secțiuni cu o grosime de numai 0.1 milimetri. Este foarte adevarat ca vor cantari enorm. Oricum, materialul asta este mult mai atragator decat panourile din "iarba " de bambus, pe care le foloseste Lexus Ciorolla. Si cand te gandesti ca mai sunt si oameni tampiti care folosesc granit in bucatariile lor.Si nu sunt ieftine, dar sunt banii lor.Si sunt tampiti cei care au o gramade de bani. Afaceri cu Statul? Nah!
    17 4
  • AndreiRN
    Beton decorativ mai degraba.
    4 7
  • din elvetia
    Mitica Blajinul , daca sa ai gust ti se pare o tampenie, atunci te las sa merg in continuare cu PAL in bucaterie. Si legat de bentley, mi se pare tare urat piatra acolo, de 10 ori mai fain lemn de esenta rar.... Volkswagen nu mai stii ce se inventeaze se pare.
    2 5
  • Macar nu o sa mai auziti greieri prin bordul unui bentley :)))
    Si asa avea peste 2 tone, acuma ajunge la 3 :)
    3 4
  • "insertia" de piatra , dupa mintea mea, banuiesc ca inseamna "praf" de roca lipita cu adeziv pe un alt suport si slefuita ulterior. Dar si asa sa poti slefui...0,1mm?
    AM...sau este piatra taiata la 0,1mm?...In cazul asta...recunosc ca cei care au reusit s-o faca la mini-grosimea asta sunt ori "alien" ori dati draq.....
    4 1
  • Lasa ca la anu' o sa o faca bio, eco, de astea...o sa puna un strat de pamant si o sa cultive dovlecei
    6 1
  • Mitica Blajinul
    Acolo, pe la elvetia ta nu s-a auzit de granite bench tops? Cum ramane cu "salvati copacii" ? Lemnul rar ? Cati ani a avut nevoie copacul ala ,ca sa creasca? Si e mai normal sa ajunga pe bordul masinilor ? Tu chiar ai inteles ce am scris acolo? Chestia cu "tampitii" ? Acum intelegi? Sau poate e mai bine sa foloseasca PAL (sau MDF) la interioarele masinilor? Vezi ca Mercedes a oferit granitul pentru interioarele lor! Innaintea celor de la Bentley!
    2 1
  • Mitica , tu chiar incerci sa-i explici lui madalina chestii??
    Mult succes.
    1 0
  • Mitica Blajinul
    @dram,nimeni nu poate sa explice nimic gherghinei! Nici ea(el) nu poate sa explice nimic.Oricum, este alegerea pietzei auto de bucale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru