Pentru o ţară cu mai puţine accidente: Ford a instruit aproape 2000 de şoferi români în 2016 în cadrul campaniei Driving Skills for Life

de Daniel Popescu
Marti, 08.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a efectuat în acest an cursuri de educaţie rutieră pentru aproape 2.000 de şoferi români din Craiova, Cluj, Timişoara şi Braşov în cadrul campaniei Driving Skills for Life.

Cu doi ani în urmă, Ford a adus şi în România campania de educaţie rutieră Driving Skills for Life, care a fost lansată în Statele Unite în 2003.

În acest an, campania s-a desfăşurat în Craiova, Cluj, Timişoara şi Braşov şi i-a avut ca instructori auto pe doi dintre piloţii echipei Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca şi Simone Tempestini. În total au avut loc 8 zile de evenimente, pe parcursul cărora aproape 2.000 de şoferi au aflat informaţii importante despre conducerea preventivă.

În total, de la debutul programului, 4.500 de şoferi români din întreaga ţară au fost instruiţi pentru a conduce defensiv pe drumurile publice.

Urmareste Automarket
În plus, în ultimele două luni ale anului, echipa Ford Driving Skills for Life va ajunge în liceele publice din Craiova, pentru a oferi sfaturi elevilor care urmează să se înscrie la şcolile de şoferi. "Credem că educaţia rutieră ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil şi este esenţială fie că eşti şofer, pieton sau dacă mergi cu bicicleta.
Programul pe care îl lansăm în liceele din Craiova este conceput pentru viitorii şoferi pe care acum îi regăsim în grupa de vârstă 16-18 ani”
, spune Bogdan Marişca, instructorul şef al programului Ford Driving Skills for Life.

Ford estimează că peste 4.000 de elevi din 20 de licee craiovene vor participa la cursurile de conducere preventivă.

Astfel de campanii au rolul de a educa şoferii să se comporte adecvat pe şosele, pentru a putea evita accidente precum cele petrecute recent pe Autostrada Bucureşti - Constanţa.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru