Personalizare pe mobil: Hyundai și Kia dezvoltă o aplicație prin care poți schimba cuplul maxim, accelerația, decelerația sau viteza maximă pe mașinile electrice

de Mircea Meşter
Marti, 30.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiecare șofer de mașină electrică are nevoi și preferințe diferite de autonomie și sportivitate. Iar Hyundai și Kia le vor oferi clienților o aplicație prin care aceștia pot schimba ușor și rapid toate setările dinamice unei mașini electrice ale mărcii: de la cuplul maxim oferit la răspunsul pedalei de accelerație.

Grupul Hyundai a anunțat dezvoltarea unei aplicații de mobil care le va da posibilitatea posesorilor mașinilor electrice ale mărcilor Hyundai și Kia să ajusteze o mulțime de parametri vitali ai acestora. Astfel, șoferii unei mașini electrice ale celor două branduri vor putea personaliza direct de pe telefon caracteristici precum cuplul maxim dezvoltat de mașină, nivelul acceptat al accelerației și al decelerației, capacitatea de recuperare a energiei la frânare, controlul vitezei maxime, răspunsul la apăsarea pedalei sau cantitatea de energie utilizată de sistemul de climatizare.

Conform celor de la Hyundai, fiecare client va avea un profil personalizat după gusturi și nevoi, profilul urmând să poată fi "activat" pe orice mașină electrică a mărcii, ceea ce înseamnă că un șofer va putea să-și folosească setările pe mașinile disponibile prin serviciile de car sharing sau prin cele de rent-a-car.

Pe lângă setările personale, modelele electrice Hyundai și Kia îi va oferi șoferului opțiunea de a elege parametri generați automat în funcție de destinația mașinii. De exemplu, dacă aplicația determină faptul că mașina nu va putea ajunge la destinație cu setările actuale, aceasta îl va anunța pe șofer și-i va propune setări ceva mai "eco" pentru a prelungi autonomia.

De asemenea, în funcție de tipul de șosea car urmează pe traseu, mașina va putea activa setări sportive pe drumurile de munte sau setări relaxate pe autostrăzi.

Clienții vor putea, de asemenea, testa profilele personalizate ale altor utilizatori ai aplicației. 

Întregul pachet de informații va fi securizat cu ajutorul tehnologiei blockchain, considerată cea mai sigură metodă de criptare din industria digitală actuală.

via Just-Auto (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru