Personalizarea traseului dusă la extrem: sistemul de navigație Audi îți va arăta ruta ideală în funcție de cum conduci hibridul

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a depus un patent pentru un sistem de navigație dedicat hibrizilor. Acesta va stabili rute diferite pentru a parcurge traseul în regim electric sau cu motorul pe benzină.

Sistemele de navigație utilizate de constructorii auto devin din ce în ce mai avansate și oferă acum informații în timp real, însă până în prezent aproape niciunul dintre acestea nu a luat în calcul și tipul de propulsie al mașinii.

Audi se gândește însă și la aceste aspecte și a depus o cerere pentru un sistem de navigație util pentru mașinile cu propulsie hibridă. Astfel, la selectarea unui traseu, sistemul de navigație va lua în calcul cea mai bună rută pentru situația în care șoferul vrea să parcurgă distanța în regim integral electric.

Totuși, calcularea rutei va depinde și de gradul de încărcare a bateriei și de distanța față de cele mai apropiate puncte de încărcare. Prin urmare, sistemul de navigație poate propune o rută pentru rularea în regim electric și o altă rută care să ia în calcul și folosirea motorului cu combustie internă, iar șoferul va putea selecta locul din care vrea să ruleze în regim electric.

Constructorul german a luat decizia să lucreze la un astfel de sistem de navigație ca urmare a faptului că proprietarii de mașini plug-in hybrid "vor să parcurgă o rută în regim integral electric" pentru a reduce costurile asociate carburanților tradiționali.

Ideea celor de la Audi nu este una complet nouă, întrucât Toyota a depus anterior un patent care prevedea ca sistemul de navigație să aleagă o rută prin intermediul căreia mașina să stea cât mai mult timp în razele directe ale soarelui.

O astfel de rută ar fi ideală în cazul în care mașina ar fi echipată cu panouri solare pe plafon pentru a obține energia electrică necesară bateriilor.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Audi da' nu vedi...
    Propun stabilirea unei a 3-a rute, în care toate drumurile sunt la vale.
    Acest tip de traseu este cel mai ecologic si economic dintre toate, întrucât se parcurge integral cu motorul oprit.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru