Peterhansel a preluat conducerea în Raliul Dakar

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.01.2012
Stephane Peterhansel este noul lider în Raliul Dakar după a doua probă specială, însă performerul zilei a fost Nasser Al-Attiyah, care a urcat până pe locul şase în clasamentul general.

După tragedia şi rezultatele surprinzătoare care au marcat prima zi din Raliul Dakar 2012, favoriţii şi-au intrat serios în rol în a doua probă specială, desfăşurată luni pe un traseu cronometrat de 290 km între localităţile argentiniene Santa Rosa de la Plata şi San Rafael.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Nasser Al-Attiyah la volanul unui Hummer, qatarianul reuşind prin această performanţă să urce de pe locul 38 până pe poziţia a şasea în clasamentul general, după ce în prima zi a pierdut aproape 10 minute în urma unor defecţiuni tehnice.

Locul doi i-a revenit veteranului Stephane Peterhansel, câştigător de nouă ori al Raliului Dakar, care cu această ocazie a devenit lider în clasamentul general cu un avans de aproape două minute şi jumătate în faţa lui Robby Gordon, care concurează cu Hummer.

Podiumul este completat de Krzysztof Holowczyc, unul dintre coechipierii lui Peterhansel care aleargă cu Mini, în timp ce Leonid Novitskiy, liderul din prima zi, a coborât până pe locul 8.

MANI GYENES, LOCUL 33 LA CLASA MOTO

Între timp, cei doi români implicaţi în Raliul Dakar la clasa moto au continuat parcursul rezonabil cu motocicletele KTM 450RR. Mani Gyenes a terminat etapa a doua pe locul 33 şi ocupă locul 32 în clasamentul general, însă este nemulţumit de modul în care s-a comportat motocicleta sa.

"Am simţit că motorul nu mai trage şi credem că unul din filtre a cedat şi a intrat mult praf.

Nu mai aveam putere şi nu am avut cum să forţez. Liviu şi Romeo încearcă să remedieze problema până la ora când trebuie să plec din bivouac, sper să ajung cu bine la finişul zilei a treia şi să reuşesc să parcurg toate probele speciale din acest Dakar. Din ce ne-au spus organizatorii la briefing, aceasta este cea mai dificilă ediţie a Dakar-ului din America Latină", a precizat el.

Între timp, Marcel Butuza a terminat etapa pe locul 84, iar în clasamentul general ocupă poziţia 85.

Raliul Dakar 2012 - Rezumatul zilei a doua

Raliul Dakar 2012 - Clasament general după ziua 2:

 1.  Stephane Peterhansel     Mini         3h20m33s
 2.  Robby Gordon             Hummer       + 2m28s
 3.  Krzysztof Holowczyc      Mini         + 2m33s
 4.  Giniel de Villiers       Toyota       + 3m49s
 5.  Nani Roma                Mini         + 5m32s
 6.  Nasser Al-Attiyah        Hummer       + 8m47s
 7.  Guilherme Spinelli       Mitsubishi   + 11m07s
 8.  Leonid Novitskiy         Mini         + 11m17s
 9. 
Ricardo Leal dos Santos Mini + 14m41s 10. Lucio Alvarez Toyota + 15m22s

Comentarii (1)

  • VOLKSWAGEN?
    Ce schimbare radicala,Robby Gordon pe 2 la general.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru