Peterhansel este noul lider in Raliul Dakar

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.01.2010
Stephane Peterhansel a devenit noul lider al Raliului Dakar dupa ce a dominat autoritar cea de-a treia etapa desfasurata luni.

Desi la inceputul competitiei a fost considerata principala favorita la victorie in Raliul Dakar, Volkswagen a intampinat o concurenta acerba din partea conationalilor de la BMW. Avantajati de prezenta in echipa a legendei Stephane Peterhansel, constructorul german a devenit luni noul lider al competitiei, dupa ce francezul a dominat autoritar a treia etapa a Raliului Dakar.

Aflat la volanul unui BMW X3, Peterhansel a terminat etapa de luni in mai putin de 4 ore, devansandu-l cu aproape 6 minute pe cunoscutul pilot Carlos Sainz de la Volkswagen. Performanta realizata ieri i-a permis francezului sa isi construiasca un avans confortabil de peste 4 minute in clasamentul general in fata aceluiasi Sainz. Peterhansel a castigat pana in prezent de noua ori Raliul Dakar, de 6 ori la clasa moto si de trei ori la clasa auto, anuntandu-se astfel drept un potential candidat la victorie si in acest an.

Urmatoarele doua locuri la general sunt ocupate tot de piloti Volkswagen, Nasser Al-Attiyah si Mark Miller, primul dintre ei fiind castigatorul etapei de duminica.

Germanii au avut insa probleme tehnice la masina pilotata de Giniel De Villiers, castigatorul Raliului Dakar din 2009 avand defectiuni majore la motor.

Iata si rezumatul video al celei de-a treia zile din cadrul Raliului Dakar 2009:

Comentarii (3)

  • BMW
    BMW O sa va arate cine e BMW .
    BMW unde pune umarul il pune bine
    4 6
  • Carlos
    engine problem
    Cica lui Giniel de Villiers (Volkswagen Touareg) i-a crapat motorul la km 50 al probei speciale si e terminat... na "fiabilitate" vw ! :))
    5 2
  • Carlos
    Where BMW prevails, volkswagen will fail
    "To have its top two contenders Giniel de Villiers and Carlos Sainz both hit by mechanical problems within a matter of hours of each other, was a real low for the Volkswagen team."

    (sursa: www.sabcnews.com)

    Se mai si laudau ca si-au adaptat masiile la conditii de conditii de presiune atmosferica scazuta :))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru