Peugeot 208 facelift va oferi clienţilor o vopsea texturată, mai rezistentă decât cea mată

de Bogdan Mirică
Joi, 26.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunţat că va oferi o vopsea specială odată cu lansarea noului 208 facelift. Micul model francez va putea fi personalizat cu două nuanţe texturate, oferite în premieră mondială.

Odată cu faceliftul actualului 208, prezentat deja în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Peugeot va introduce, pentru prima dată pe un model de serie vândut în volume mari, două nuanţe speciale pentru caroserie.

Este vorba despre o vopsea texturată, dezvoltată de Peugeot în laboratoarele sale şi disponibilă în doar două culori: Ice Grey şi Ice Silver. Ambele oferă un finisaj mat şi satinat şi reacţionează puternic cu variaţiile de lumină.

Peugeot susţine că vopseaua este mult mai rezistentă şi mult mai uşor de întreţinut decât vopseaua mată, oferind o protecţie suplimentară la zgârieturi fine. De asemenea, francezii susţin că şi spălările cu jetul de apă vor fi mai uşor de suportat şi vor putea fi mai dese.

Peugeot a reuşit să introducă aceste culori în ciclul normal de producţie, garantând astfel un preţ abordabil pentru selectarea lor în lista de opţionale. Mai exact, Peugeot va percepe aproximativ 800 de euro pentru o vopsea texturată a caroseriei, cam acelaşi preţ cerut pentru o vopsea perlată şi cu 200 de euro mai mult decât o vopsea metalizată.

Esential 800 de euro va costa una dintre cele două nuanţe texturate de caroserie.
Pentru ca aceste culori texturate să fie introduse în producţia de serie, Peugeot a avut nevoie de patru ani de cercetare şi dezvoltare, deşi cele trei straturi incipiente aplicate caroseriei rămân aceleaşi.
Se va schimba doar stratul final, care conţine particule fine de silicaţi şi poliamidă, precum şi agenţi de texturare.

Faceliftul actualului Peugeot 208 va ajunge în showroom-urile din Europa în luna iunie. Tot atunci vom face cunoştinţă şi cu vopseaua texturată.

Comentarii (3)

  • Asta era dom'le! Vanzarile mergeau prost din cauza acuarelelor!
    I-a sa vezi de amu' ce vor creste in vanzari.... "creste, creste de nu se mai opreste..."
    16 8
  • Nu se compara ei cu Nissan / Infiniti cand vine vorba de vopsele...Peugeot e mult in urma.
    15 12
  • @Ion Vanzari slabe? In 2012 au vandut aproape 223.000 iar in 2013 aproape 335.000 asta in conditiile in care singura piata cu adevarat importanta e cea europeana.
    9 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru