Peugeot, Ford și Renault, constructorii care vând cel mai bine pentru persoane fizice

de Daniel Popescu
Luni, 03.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot, Ford și Renault sunt constructorii care au cele mai mari vânzări pentru persoane fizice ca procent din vânzările totale, segment care le oferă cele mai mari marje de profit.

Vânzările de mașini către persoane fizice aduc de regulă cele mai mari marje de profit pentru constructorii auto, în timp ce vânzările de flote către companii asigură un volum ridicat cu marje de profit mai mici.

Tocmai de aceea, mărcile de volum mizează mult pe vânzările către persoane fizice, iar clasamentul primelor 3 luni ale anului a propulsat Peugeot pe prima poziție. Astfel, 49% dintre vânzările Peugeot din cele mai mari 5 piețe europene au fost către clienți privați, în timp ce Ford și Renault ocupă următoarele două poziții pe podium cu 48%. Locul 4 este ocupat de Fiat cu 47%, în timp ce Volkswagen este pe 5 cu 40%.

Ceilalți constructori din top 10 au obținut mai puțin de 40% din vânzări către persoane fizice, în special în cazul producătorilor premium precum Audi, BMW și Mercedes, care se bazează în special pe vânzările de flote.

Clasamentul a fost realizat de compania de cercetare de piață DataForce, care a luat în calcul vânzările de mașini noi înregistrate în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Spania, cele mai mari din Europa.

Dintre aceste țări se remarcă Italia, unde 61% dintre mașini sunt înregistrate pe persoana fizică, ca urmare a unei taxe care descurajează companiile să achiziționeze flote. Cel mai mic procent de mașini noi vândute către persoane fizice se înregistrează în Germania, care ajunge la numai 33%.

Cel de-al treilea canal de distribuție este reprezentat de vânzările prin canale speciale, inclusiv cele înregistrate chiar de constructor pentru sesiunile de test-drive.

Via Automotive News

Comentarii (10)

  • Costel
    Ce? pujot si renault cele mai mari vinzari? in visele umede ale frantujilor... cit o fi lumea asta n-o sa se intimple asa ceva...

    muhhahhaahhhaaa !!!!!
    4 32
  • Pai la un pret de 2/3 fata de marcile normale bineinteles ca vand. Nu spune nimeni insa ca Ford, Peugeot si Renault nu sunt masini, sunt niste rable cu plastic prost si fiabilitate redusa.
    3 22
  • @Costel

    Ce-ai patit Costelica? Iar te lasara aia dezlegat? Faptul ca o lume intreaga isi da seama de cat de umflat este mitul corectitudinii germane iti da cu virgula, nu?
    20 4
  • Totusi, e vorba de pondere din vanzari. Daca eu vand 20.000 de masini, din care 19.900 catre persoane fizice, voi fi pe primul loc in acest clasament.
    10 1
  • Cine isi construieste flote de Merces si BMW ?
    9 2
  • @Costel-Tembel
    Ai halucinații...Remediu : Scoate nasul din țeava tdi-ului.
    Sau mai bine rămâii acolo.
    11 3
  • @Tibi

    Ai sa razi, dar la capitolul "flote" intra si Mertanu sau Ixciunciu' cumparat pe leasing de ceafa lata care-l conduce ca sa nu plateasca TVA ....
    7 5
  • Offf..ce veste mare...se vând foarte tare mașinile producătorilor francezi. Foarte bine ... Piață este liberă, fiecare alege ce dorește din ce își poate permite. Păcat că aceste date sunt doar pe 3 luni, să așteptăm trecerea anului și apoi știm clar opțiunile majoritare. Dar mai este o mică dilemă - cine își face flote de Audi, BMW, Mercedes, Lexus ???!!!.
    4 1
  • Sunt unii pe aici, in studiile sociologice denumiti analfabeti funtionali, care incapabili sa priceapa ce citesc au si nefericita idee sa-si exprime prea vocal frustrarile auto....

    Lasandu-i pe primii 2 reprezentanti in sucul ignorantei proprii......ontopic...clasamentul e cumva firesc, cei 3 constructori oferind ceva mai mult decat niste cutii de pantofi motorizate. La asta se pricepe Pinochioul de pe locul 5 ...ceea ce explica si vanzarile foarte bune ale scestuia in tara lui de origine unde DOAR 33% din vanzarile noi merg la popor

    Este totusi interesant, coroborand acest cladament si incredibila si extrem de agresiva promovare a Pinochioului auto (premii, clasamente, vanzarile record de prin contabilitatea oficiala, limbile oferite gratis si absolut dezinteresat de catre ziaristii auto si ori a celorlalte organizatii absolut independente) observ nu fara oarecare satisfactie lipsa de "lipici" a masinii populare chiar fata de clintul obisnuit, pe persoana fizica cum ar veni, caruia i se adreseaza cu atata onesta insistenta
    11 5
  • BRAVO Automarket pentru această ştire!!

    Francezii fac maşini mai bune, mai ieftine şi mai frumoase decât germanii, iar clienţii o ştiu.

    Un Peugeot 208, 3008, 2008 sau toată seria Renault 2017 este frumoasă, iar un motor 1.6 HDI de la Peugeot are del mai bun consum şi se conduce cel mai plăcut !!! Faţă de orice TDI de la VAG !
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru