Peugeot spulbera recordul pe tur la Le Mans

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.06.2008
Calificarile cursei de la Le Mans au adus o imbunatatire cu 7.8 secunde a recordului pe tur. Autor: Peugeot 908 HDI.

Prima sesiune de calificari a celei de-a 76-a editii a cursei de 24 de ore de la Le Mans a adus un record greu de conceput inaintea competitiei. Peugeot a reusit sa bata precedentul record pe tur la Le Mans cu 7.8 secunde, o diferenta incredibila dublata de faptul ca urmatorii cei mai buni cinci timpi au fost, de asemenea, sub bariera fixata acum un an la competitia franceza. Daca al doilea si al treilea timp au apartinut de asemenea celor de la Peugeot, cu celebrul lor 908,urmatorii timpi rapizi au fost trecuti in dreptul lui Audi R10 TDI, modelul care a castigat ultimele editii ale competitiei. Timpul pe care l-a reusit Peugeot 908 HDI a fost de 3 minute 18 secunde si 513 miimi.

Pozitia din calificari a modelului Peugeot nu este o premiera absoluta, modelul francez reusind performante remarcabile si prima pozitie in urma acestor sesiuni si anul trecut. Specialistii continua insa sa parieze pentru victoria de cursa pe modelul Audi, care este considerat ceva mai pregatit pentru o cursa de anduranta decat principalul sau rival.

Cursa de la Le Mans va avea loc in acest weekend.

Comentarii (1)

  • dar ce pacat ca Audi i-au rupt
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru