Peugeot va avea un nou şef începând cu luna octombrie

de Sebastian Toma
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând cu 1 octombrie 2012, Maxime Picat îl va înlocui pe Vincent Rambaud pe postul de şef al mărcii Peugeot în cadrul concernului PSA Peugeot-Citroen.

PSA Peugeot-Citroen a anunţat că şefia mărcii Peugeot va fi preluată de Maxime Picat începând cu luna octombrie. Vincent Rambaud, actualul şef al mărcii din Sochaux, a decis să părăsească marca franţuzească din motive personale. Rambaut s-a alăturat echipei PSA în 2002. Înlocuitorul lui Rambaud este un inginer civil, care s-a alăturat grupului PSA Peugeot-Citroen în 1998, timp în care a lucrat la uzinele din Mulhouse şi Sochaux, după care a fost transferat în China, la uzina din Wuhan. În 2008, Maxime Picat a fost promovat pe postul de şef adjunct al Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles, jointventure-ul semnat cu Dongfeng Motor Corp, ajutând dublarea vânzărilor între 2008 şi 2011.

Concernul PSA pregăteşte o restructurare majoră în următoarea perioadă, urmând să renunţe la peste 10.000 de locuri de muncă în Franţa. În 2011, PSA a pierdut aproximativ 200 de milioane de euro pe lungă, totul pe fondul unei coordonări slabe între producţie, vânzări şi previziunile de vânzări ale mărcii.

În luna august, piaţa auto din Franţa a suferit cea de-a zecea scădere consecutivă în raport cu rezultatele echivalente ale anului precedent.

Astfel, în luna august din 2012, piaţa auto din Franţa a scăzut cu 11.4 procente în raport cu aceeaşi lună a anului trecut. Înmatriculările modelelor Renault au scăzut cu 20.6 procente, în timp ce înmatriculările PSA Peugeot-Citroen au scăzut cu 10.6 procente în raport cu luna august a anului trecut.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Citroen C6 se mai fabrica? Nu am mai vazut nici un spot cu el la TV.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru