Piaţa auto europeană a crescut cu 256% în aprilie: România a înregistrat un avans de 59%

de Paul Cosma
Miercuri, 19.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piaţa auto europeană a înregistrat o creştere uriașă în aprilie, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în condiţiile în care vânzările de automobile pe Bătrânul Continent şi-au revenit după nivelul extrem de scăzut înregistrat în luna aprilie a anului trecut când carantina a paralizat activitatea în acest sector.

Potrivit sursei citate, 1,039 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna aprilie 2021 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 256% comparativ cu cele 292.000 de unităţi, înregistrate în aceeaşi lună din 2020.

ACEA subliniază că multe pieţe auto din UE au înregistrat creşteri procentuale de două şi chiar trei cifre. De exemplu, piaţa auto din Italia a înregistrat o creştere de 3.276,8%, urmată de Spania cu un avans de 1.787,9%. Alte pieţe importante, precum Franţa (568,8%) şi Germania (90%), au înregistrat şi ele câştiguri puternice comparativ cu luna aprilie a anului trecut.

În schimb, piaţa auto din România a înregistrat un avans de doar 58,8% în luna aprilie 2021, fiind înmatriculate 6.862 de autoturisme, comparativ cu 4.321 autoturisme în luna aprilie a anului trecut. În rândul statelor membre, doar Suedia, Finlanda, Danemarca şi Olanda au înregistrat un ritm mai mic de creşterea vânzărilor de autoturisme în luna aprilie.

Mai mult, în perioada ianuarie-aprilie 2021, piaţa auto din Europa a avut o creştere de 24% în ritm anual însă piaţa din România a avut o contracţie de 14,5% în ritm anual, cea mai importantă scădere înregistrată de o piaţă europeană.

Via economedia.ro

Comentarii (4)

  • Seriff
    Imi place poza, e clar ca nu e in Romania, dar uite sunt multe masini vechi, na Fanel ca nu doar in RO sunt masini vechi in trafic.
    7 2
  • @Seriff
    Si nicio masina electrica,doar pe benzina si motorina,probabil sunt ori la dezlegat rebusuri 7 ore prin parcarile supermarketurilor ori o ard doar prin orase cu 80km autonomia cu ac-ul pornit.
    8 1
  • mircea badea
    foarte rau, poluare, resurse irosite..cate autobuze electrice au aparut?
    0 5
  • Seriff
    Aia cu electrice nu apar in poza ca se certau pe statia din supermarket-uri
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru