Pikes Peak 2012: Abandon pentru Duster No Limit, Rhys Millen a fost cel mai rapid

de Sebastian Toma
Luni, 13.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia 2012 a etapei de viteză în coastă de la Pikes Peak a adus un abandon atât pentru Duster No Limit, cât şi pentru Nobuhiro Tajima, cel mai rapid fiind Rhys Millen.

Esential 19.99 kilometri este lungimea traseului de la Pikes Peak.
17 miimi de secundă au distanţat primele două poziţii de pe podium.
Ediţia 2012 a cursei de la Pikes Peak s-a încheiat cu un nou record mondial, obţinut de pilotul american Rhys Millen. Acesta a alergat cu un Hyundai Genesis Coupe de competiţie, care a parcurs traseul în 9:46.164, la doar 17 miimi de secundă distanţă de ocupantul celei de-a doua poziţii, elveţianul Romain Dumas. Locurile trei şi patru au fost obţinute de Carlin Dunne şi Greg Tracy, din echipa Ducati, ambii reuşind un timp mai bun de zece minute.

Francezul Jean Philippe Dayraut, alergând pe o Dacia Duster No Limit de 850 CP, a fost nevoit să abandoneze după ce i-au cedat frânele foarte aproape de finish. Francezul spune că a fost nevoit să-şi menajeze frânele încă de la jumătatea traseului, dar nu a mai putut să reziste până la capăt deoarece vitezele de pe traseu depăşeau 180 km/h şi nu era sigur că va reuşi să ajungă cu bine la finish. Favoritul din acest an, Nobuhiro Tajima, a abandonat şi el după ce a întâmpinat probleme tehnice la nivelul monopostului său electric dezvoltat de Suzuki.

Cea mai rapidă maşină electrică la Pikes Peak a fost condusă de Fumio Nutahara, care a obţinut un timp de 10:15.380.

Urmareste Automarket
Amânarea "Cursei Norilor" a dus la neprezentarea legendarului Walter Rohrl, care îşi anunţase participarea pentru o cursă demonstrativă. Rohrl a fost primul pilot care a urcat la Pikes Peak în mai puţin de 11 minute. În urmă cu 25 de ani, traseul de la Pikes Peak era acoperit doar cu macadam, pe când ediţia 2012 a găsit cursa de 19.99 kilometri cu un traseu asfaltat integral, de unde şi diferenţa dramatică dintre timpul lui Rohrl şi timpul lui Rhys Millen.

Via PPHIC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru