Pikes Peak: "Monster" Tajima va concura cu un Toyota GT86 de 670 CP

de Mircea Meșter
Joi, 25.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb şi al său Peugeot 208 T16 va avea un concurent pe măsură în contratimpul din acest an de la Pikes Peak: Monster Tajima revine în Cursa dintre nori cu un Toyota GT86 special.

Esential 30 iulie este data desfăşurării ediţiei 2013 a Cursei de nori de la Pikes Peak, Colorado.
După ce anul trecut a schimbat foaia participărilor sale la celebra cursă Pikes Peak Hill Climb din Colorado, concurând la volanul unei maşini electrice, japonezul Nobuhiro "Monster" Tajima revine în 2013 în competiţie cu un model "clasic" pe benzină.

De această dată, Tajima va urca cei 20 de kilometri ai "Cursei din nori" la volanul unei maşini de competiţie care oficial poartă numele lui Toyota GT-86, dar care nu are în comun cu sportiva japoneză decât denumirea şi câteva zone ale caroseriei. În rest, sub capotă avem un V6 de 3.0 litri cu două turbine care duc puterea totală dezvoltată de maşină la circa 670 de cai, cifra oficială urmând să fie confirmată ulterior. 

Tajima - cunoscut pentru faptul că a deţinut timp de mulţi ani recordul din cursa contratimp de la Pikes Peak - a fost detronat din poziţia de top anul trecut de către Rhys Millen, care a reuşit să îmbunătăţească cu nu mai puţin de 5 secunde vechiul timp de referinţă la volanul unui Hyundai Genesis Coupe modificat.

În acest an, atât Tajima cât şi Millen vor avea un contracandidat serios în persoana lui Sebastien Loeb, campion mondial de nouă ori consecutiv în WRC. Francezul va concura în acest an la volanul unui Peugeot 208 T16 care vine cu 875 de cai şi care promite să bată din nou recordul all-time cu ajutorul unui raport masă-putere incredibil, 1/1, şi al acceleraţiei de 1.8 secunde pentru 0-100 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru