Pininfarina Battista: versiunea de serie a hypercar-ului electric dezvăluită oficial

de Paul Cosma
Joi, 12.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pininfarina a dezvăluit primele imagini oficiale cu versiunea de serie a hypercar-ului electric Battista, care debutează în cadrul Monterey Car Week.

Prezentat în 2019 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Pininfarina Battista a ajuns în sfârșit la finalul programului de dezvoltare, fiind gata de producția celor doar 150 de exemplare. 

Primul dintre ele debutează în cadrul Monterey Car Week, o săptămână în care se desfășoară o serie de evenimente auto în și în jurul orașului Monterey din California. Inclusiv celebrul Concurs de Eleganță de la Pebble Beach. 

Pininfarina Battista este echipată cu patru motoare electrice care dezvoltă împreună 1.900 de cai putere și cuplu de 2.300 Nm.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în mai puțin de 2 secunde, iar repriza 0-300 km/h durează circa 12 secunde. Viteza de top este de 350 km/h.

Hypercar-ul cu zero emisii mai are un pachet de baterii de 120 kWh, care îi permite să parcurgă până la 500 de kilometri cu o singură încărcare.

Via Pininfarina

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Bravo Pininfarina !!

    O maşină demnă de 202x

    500 km pare foarte bine!
    4 16
  • Demna de 202X?? Prin ce? Unde naiba mergi cu un hypercar in afara de autobahn? 500km la maxim 60km/h poate..
    Trezirea!!
    Viitorul e electric dar nu cu bateriile(autonomiile) de acum, nu cu rarele statii de incarcare nu cu timpii de stat la statie...Eu zic sa-i lasam...sa se cunoasca mai bine (cum zice reclama)
    13 4
  • Curios doar câte clone de Rimac-mac Nevera mai trebuie scoase ca să fie amortizată investiția în platforma croată.
    Nu mai reiau discuția cu factorul e-fascinație sau aberația e-motoarelor disproporționat de puternice vs. capacitatea bateriilor, că timpu-i bani și mi-a venit factura la curent.
    Una progresistă, nu glumă. :-)
    18 3
  • mircea badea
    mega-smecherie!

    cifre care nu pot fi atinse de fumatoare. in plus, cu asta setezi usor si acceleratia si puterea. poti sa intri cu ea si in parc/plaja ca nu te observa nimeni. deci aia 500km pot fi extinsi.
    2 9
  • curentatu
    Păi ce mai aștepți mircea-badea? Șo pe ea, costă doar vreo 4 milioane €.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru