Plan pe 10 ani: Mitsubishi vrea să mărească vânzările de vehicule electrificate la 50% din total până în 2030

de Paul Cosma
Marti, 03.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi își dorește ca vânzările sale de vehicule electrificate să ajungă la 50% din total până în 2030, potrivit unui plan pe următorii 10 ani. Constructorul japonez se va concentra pe dezvoltarea și lansarea de hibrizi plug-in precum Eclipse Cross PHEV.

La jumătatea lui 2020, Mitsubishi a anunțat că nu va mai lansa modele noi în Europa, ca parte a noului plan de reducere a costurilor pentru următorii trei ani.

Constructorul japonez anticipează că a înregistrat o pierdere de circa 1.1 miliarde de euro în anul fiscal precedent (aprilie 2019-martie 2020).  Mitsubishi intenționează să reducă costurile fixe cu 20% în perioada următoare, iar acest program de reduceri va afecta inclusiv piața din Europa.

Niponii au un “plan de mediu” pe termen lung, prin care vor să-și reducă emisiile de CO2 cu 40% până în 2050, în comparație cu nivelul înregistrat în 2010.

Strategia Mitsubishi presupune o atenție mai mare acordată vehiculelor electrificate din gamă, care ar urma să ajungă la 50% din vânzările totale în 2030, conform planului înaintat de constructor.

În acest sens, Mitsubishi vrea să se concentreze pe dezvoltarea și lansarea mai multor hibrizi plug-in, cum este cazul lui Eclipse Cross PHEV

Versiunea PHEV a SUV-ului japonez va fi comercializată pe anumite piețe din Europa începând din prima parte a anului 2021 și va fi disponibilă inclusiv în România.

Via Insideevs

Comentarii (2)

  • Adrian
    Nu prea s-a miscat nimic la Mitsu de cand au fost preluati de Nissan. Aceleasi modele (ptine), acceasi calitate de buget redus, acceasi imagine stearsa.
    7 0
  • Edikkk
    O să fie surpinşi total de valul imens de maşini electrice până în 2025-2026

    Îi aşteaptă pe mulţi falimentul.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru