Polestar 2 va fi primul model din gama suedezilor disponibil cu noul sistem de infotainment Volvo Sensus: nordicii pregătesc Google Maps și alte aplicații Android

de Cornel Șocariciu
Duminica, 02.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții Volvo au decis ca viitorul Polestar 2 să devină primul model din gamă disponibil cu noul sistem de infotainment Sensus. Tehnologia va integra aplicații Google, printre care și Maps, iar acestea vor fi disponibile inclusiv pentru utilizatorii care nu au telefon cu sistem de operare Android.

La jumătatea anului curent, Volvo a anunțat că pregătește o serie de schimbări majore pentru sistemul de infotainment Sensus, ca urmare a unui parteneriat semnat cu Google. Suedezii spun că noua generație Sensus va integra o serie de aplicații dezvoltate de Google, inclusiv Maps, Assistent și Play Store.

Cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, Henrik Green, șeful departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Volvo, a anunțat că Polestar 2 va primul model din gamă care va primi noul sistem de infotainment dezvoltat în colaborare cu Google.

Principalul avantaj al acestuia constă în faptul că aplicația de navigație Google Maps va putea fi utilizată inclusiv de proprietarii care nu dețin un smartphone cu sistem de operare Android. Acest lucru va fi valabil și în cazul altor aplicații dezvoltate de Google, întrucât acestea vor putea fi accesate prin intemediul magazinului Play Store.

În plus, aplicațiile și actualizările software se vor instala în timp real, ceea ce va permite utilizatorilor să beneficieze rapid de noutățile pe care le va introduce producătorul.

Volvo nu este singurul constructor auto care a semnat un parteneriat cu Google.

Atât Audi (2017), cât și Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi (2018) au încheiat un astfel de acord.

Conform reprezentanților constructorului suedez, Polestar 2 va fi lansat în 2019. Sedanul electric va prelua o serie de elemente estetice de pe conceptul Volvo 40.2 și ar urma să ofere o autonomie de peste 600 de kilometri.

Via | AN (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru